Csömörön 3D versenyt rendezett az Eleven Világ Íjász egyesület
Dátum: 2004. május 02. vasárnap, 20:33
Rovat: Hírek


A területet a klub nemrég kapta meg az önkormányzattól és miután "használható" formába hozták a kis erdőt, azonnal fel is avatták egy 3D versennyel.

A verseny körülbelül két héttel ezelőtt lett meghirdetve és a körülbelül 70 versenyző az előzetes nevezést betartva meg is jelent időben megmérettetésre. A versenyt, amint emítettem egy kis erdőben rendezték Csömör határában. Az időjárás nagyon szeszélyes volt, az összes környező településen esett az eső, de bennünket megkímélt. Összesen egy célnál volt néhány csepp eső. Viszont, a tegnap esett eső azért itt sem tűnt el nyomtalanul. A versenyt Csömör polgármestere nyitotta meg ünnepélyesen. Megtudtuk, hogy a helyi önkörmányzat nagyon örül annak, hogy egy szép színfolt lett ez a pálya Csömör sport életében. Nagyon jó volt hallani, hogy vannak akik felismerik az íjászat értékeit és a lehetséges támogatást meg is tudják adni a saját kereteiken belül.

Az én csapatomba került Ondrik Tibor és Medve Tamás, akik igazán nagy névnek számítanak ebben a sportban. Így mostmár minden adott volt a nagyszerű teljesítményhez. Az erdőben a 15 cél, a szokásokhoz híven kör alakban volt elhelyezve. Az állatok a Nagy Gábor versenyeire jellemző módon, vagy teljesen újak, vagy majdnem újak volt, ha jól emlékszem akkor ez alól csak a fekvő őz volt kivétel. A célok elhelyezésekor a szervezők nagyon figyeltek arra, hogy ne legyen keresztbe lövés, amire nem figyeltek eléggé az a sárga karó elhelyezése volt. A gyermek versenyzők, lővonala olykor nehezen megközelíthető volt, vagy fa lógott a lővonalba. Egy két célnál sár volt de persze ez nem a szervezők hanem az időjárás számlájára volt írható. A verseny aktív része körülbelül négy órás volt. Összességében a pálya csigás íjászok számára ideális volt (ha a tradisokmás véleményen szívesen meghallgatjuk őket.). Egy két apró állat volt 30 méteren is, de ez még tényleg a kihívás kategóriába tartozott. A versenyen sajnos a nevezésben nem volt meleg étkeztetés, de amint hallottuk 700 forintért jó minőségű meleg ételt lehetett vásárolni.

Egészében az íjászat szerelmeseinek ismét lehetőségük volt a megmérettetésre. Szép környezetben, borult időben kellemes napot töltöttünk el. Ahogy hallottuk, a későbbiekben egy kis tó lesz a pálya közepén, valamint felmerült a terep verseny rendezésének gondolata is.

Tervek vannak, ha verseny lesz mi ismét tudósítunk.

A hír tulajdonosa: Szabad Íjász portál
http://www.szip.hu

A hír webcíme:
http://www.szip.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=37