Felhasználó létrehozásaFőoldal | Hír küldése | Eseménynaptár | Képek | Régi képek | Fórum | Rovatok
A te felhasználód
 

Főmenü
· Főoldal
· A te felhasználód
· Ajánlj minket
· Apróhírdetés
· Enciklopédia
· Eredmények
· Eseménynaptár
· Fórum
· FAQ
· Galéria
· Keresés
· Letöltések
· Linkek
· Mértékegység
· Régi hírek
· Rovatok
· Statisztika
· Szavazások
· Szöveges változat
· Tagok
· Témák
· Top 10

Tagok
Szia, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Tagok:
Legutóbbi: johnyeuong
Mai: 0
Tegnapi: 0
Összesen: 10048

Látogatók:
Vendégek: 206
Tagok: 0
Összesen: 206

KeresésLegújabb kép  
Gyereknapi Vaddisznókaland 2004.ből
Dátum: 2004. június 08. kedd, 10:10
Rovat: Hírek
Hírek Avagy hogyan idomították az Aliscások a Vadkanokat

Gyereknapon hagytuk magunkat rászedni, és elutaztunk egy jól eldugott kis Tolna megyei faluba, Csibrákra, hogy majd hirdetjük az Igét, mi majd megmutatjuk mi is az íjászat. Ez a meglepetések napja volt, mert a helyszínen egyetlen ténfergő leányzót találtunk, unta már a Gyereknapot piszkosul. Látva kétségbeesett ábrázatunkat, elárulta, hogy a 100 gyerek a közeli Kastélyba húzódott be a vihar elől. Egy koncerten vesznek részt, ne menjünk el.

Valaki bekiáltott a Kastélyba: „megjöttek az Íjászok!!” Legutoljára a szigetvári várból volt olyan rohama Zrínyinek, mint amit a gyerkőcök produkáltak. Sprintbe nyomták le az 1 kilométert, annyi lett a Koncertnek. Érkezés szintén ostromló módra, laza mozdulattal ledöntötték a focipályán már majdnem felállított íjászpályát. A történeti része nem igazán dobta fel a közhangulatot, a Bemutatót még csak kibírták valahogy, de legfontosabb az volt, hogy „és én mikor lövök??…” Na, mikor rászabadultak az íjakra mind a százan, előkerült a Helyi értelmiség is, a Falusi Vadkan, aki virágos jókedvében fennhangon prédikált a saját nagysikerű szerepléséről, mikor még a vadász puskájával 50 méterről is eltalálta a célt, nem így mint a kicsik 10 méterről… röhögött jókat a saját idétlenségein. Nehéz döntés előtt álltunk, hogy hibernáljuk a nagypofájút, vagy szemléltessünk. Lőttek a kölykök vagy ötszázat, de a dumás csak szerepelt, nyomta a külön műsort. Félre toltuk a kicsiket, és megkértük az egyik anyukát, Adrit, mutassa meg mit lő 50-en? Sosem lőtt még ennél tisztább szívlövést. „Így is lehet, nem rossz”-, mondta a Helyi szakértő. Majd ő ragadott el egy íjat és 30 méterről egy kölcsön orozott drága vesszővel megkínálta a focikaput, megemlítette: „így vihar után kicsit szeles az idő”nézett szomorúan a leamortizált vesszőre. Akkor lőjön anyja után a fiú, Máté. A 90 méteres focipályáról kihátrált a Fő útra, -kb.- 110 méterre, majd a 2. D-s vaddisznó elejtési zónájába küldte a vesszőt, persze csak úgy vadászosan, célzó nélkül. a Nagytudású új vesszőt kért, amelyet már személyesen választottam ki neki, tudásszintjének megfelelőt. Korábban alumínium függönykarnisként üzemelt, majd lövetéseken vettük jó hasznát, de már a virágok mellől került vissza az íjászéletbe. A gyerekek visítottak a boldogságtól, mikor nagy ívben bevágta a focipálya mögötti dzsindzsába, az enyészetbe. Ekkor hangzott el tőle az első normális beszéd foszlány: „isztok egy sört? Menjetek be ebédelni, finom szarvast főztek. Meg Vaddisznót.” Valószínű már régen iskolázta le nő ennyire alaposan, de hasznára vált, mert kitűnő és szótlan segítségnek bizonyult a pakolásnál, csak a fejét rázta folyamatosan, mint akinek víz ment a fülébe, pedig már rég elállt az eső.

A Vaddisznó kalandunk csak most kezdődött, csak kulináris értelembe véve, ugyanis, bár a házigazdák szerénykedtek, hogy már többször melegítették a vaddisznónkat, nagyon spéci volt. Ismét dilemma elé állítottak bennünket, hogy mi legyen a babgulyással, és a pogácsákkal amit bőkezű vendéglátóink jó szívvel kínáltak, de a szarvast is sajnáltuk otthagyni. Mivel tornateremben terítettek, kijött belőlünk a sportos hajlam, főleg Zoliból, aki a Fittness labdát tette magáévá. Kicsit később aztán kétdimenziós vadászként olyan élményben volt részünk., amit a vadász íjászaink is csak lázálmukban látnak, vagy csak Imáikba foglalnak. Elvittek minket sziesztaként egy gyönyörű fennsíkra, ahol szemünk és szánk is elállt. Mint égen a csillag, annyi Vaddisznó volt, de legalább 200. Rögtőn előkerültek a vadásztörténetek, a gyorsulási adatok, hogy a mellettünk álló magasles mennyi másodperc alatt adhat biztonságot, kit-hogyan csomagolt ki a Vaddisznó, mit csinál az ostoba vadász, ha a vaddisznó, stb… Néhány méterre tőlünk, a hátunk mögül diszkrétnek nem mondható poroszkálás erősödött, majd robogásba csapott át, és lánctalpas dübörgéssel bevágódott kétméternyire egy hatalmas Disznó. Óriási csattanással landolt a közöttünk lévő drótkerítésen, amit nem csak ő nem látott, de mi sem. Mindenki a vérmérséklete szerint fogadta. Volt, aki lement hídba, volt, akinek ájulásszerű tünetei jelentkeztek, vese elégtelenségre utaló jelek mutatkoztak, de több jelentkező bizonyult a magaslesre, mint ahány feljáró….illetve csak álltunk földbe gyökerezett lábakkal a Disznó meg csak nézett és röfögött, és mielőtt futásra vehettük volna a figurát, barátságosan megcsóválta a farkát. Nem tudtuk melyik felének higgyünk, elől bőszen vicsorog, szuszog, morog, hátul meg a farkcsóválás. Bátorságot mímelve közelítettünk felé, szénával kínáltuk, de nem fért be a zabszem. Tűri! Ez jó! Mosolyog?! Olyan mint egy barátságos kannibál, a tenyerünkből eszik. Megvakarom a hátát, élvezi. Egy kicsit én is. A füle tövét is. Anti barátom a hasát vakarja, ő nyert! Lerogyik a Disznó és elérzékenyül! Lehet hogy lány?? Népem előszivárog a fedezékből, le a magaslesről, állnak döbbenten. Ilyen a filmeken sincs. Mi is volt az ebéd? Hogy Vaddisznó? Sürgősen elhatároztuk, hogy legközelebb a babgulyás mellett tippelünk, ugyanis a hátán fekvő frissen szerzett tüskés barátunk csillogó szemébe nézve csak azt tudtuk mondani: Boldog Gyereknapot!! Aláírás: Alisca L.

 
Kapcsolódó linkek
· Szabad Íjász Portál
· Több hír: Hírek
· Több hír: root


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Hírek:

Jegyzet az angol íjászokról (X-XV. század) / opp tollából


Hír értékelése
Értékelés: 4.93
Szavazat: 95


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Copyright 2004. ZSR
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.13 másodperc