Felhasználó létrehozásaFőoldal | Hír küldése | Eseménynaptár | Képek | Régi képek | Fórum | Rovatok
A te felhasználód
 

Főmenü
· Főoldal
· A te felhasználód
· Ajánlj minket
· Apróhírdetés
· Enciklopédia
· Eredmények
· Eseménynaptár
· Fórum
· FAQ
· Galéria
· Keresés
· Letöltések
· Linkek
· Mértékegység
· Régi hírek
· Rovatok
· Statisztika
· Szavazások
· Szöveges változat
· Tagok
· Témák
· Top 10

Tagok
Szia, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Tagok:
Legutóbbi: JaredJPaz
Mai: 0
Tegnapi: 1
Összesen: 9860

Látogatók:
Vendégek: 169
Tagok: 0
Összesen: 169

KeresésLegújabb kép  
Eseménynaptár

 Ugrás a következő nézetre:Következő esemény
          
Esemény keresésEsemény keresés  nyomtatásnyomtatás


IX. Bornemissza Gergely kupa (MÓDOSÍTOTT NEVEZÉS!!!)

Esemény ideje:szombat, április 15, 2017Verseny kiírások
Vége:szombat, április 15, 2017
Kategória:Történelmi verseny   Történelmi verseny
Leírás:                                IX. Bornemissza Gergely kupa     
   Ha húsvét, akkor Eger, ha locsolkodás, akkor csakis szurokkal! Íjászverseny a történelmi falak között, ahol most az idei első kvalifikációs versenyt rendezzük. Ügyességi feladatok, 3D-s állatok és a magyar bajnokságon használatos céltáblák váltogatják egymást. A versenyen örömíjászok is indulhatnak, illetve akik nem akarnak a történelmi OB-n részt venni.   
A lebonyolítás a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága által kiírt szabályzat szerint zajlik. Akik esetleg nem ismernék, vagy nem tudnak még a változásokról, azoknak néhány támpont: a legfontosabb, és ezt tüntessük fel előnevezéskor is: három féle íjtípussal lehet nevezni:

„A”: modern anyagú tradicionális (laminált, műgyanta, üvegszálas, egyéb, kifutó nélküli íj, ide tartoznak a hasonló anyagból készült, kifutó nélküli long-bow-k)

„B”: eredeti anyagból készült tradicionális (szaruíj, természetes anyagból készült, kifutó nélküli long-bow)

„C”: vadászíj, kifutós long-bow-k (itt jegyzem meg, mielőtt néhányan elkezdenek vitázni a kifutó helyes, szakszerű elnevezéséről, melyről röpke tizenötöt hallottam már, hogy itt ezt használjuk)   

Miután eldöntötte a versenyző, hogy milyen íj van a birtokában, és milyen korosztályba tartozik, mivel itt is történt változás a szabályzatban (kadett, ifjúsági), már csak az előnevezés van hátra. Tudjuk, hogy nem akar mindenki az OB-n részt venni, de a rendszer adott. Ezen a versenyen nem feltétel a versenyzői engedély, természetesen aki kvalifikálni szeretne, annak igen.  
A versenyen csak favesszővel lehet versenyezni, minden kategóriában! A természetes anyagú íjak csak természetes anyagú nyílvesszőkkel használhatók, a vesszőtestbe vágott, ill. fa vagy szaru nock az elfogadott. Ennél a kategóriánál (tehát „B”) a műanyag nock nem elfogadható!  
 A vár területén, ill. mellette lesznek a pályák, sőt, a kazamata rendszert is meglátogatjuk. Minden kategóriában oklevél, érem, minimum három főnél már kupa, esetenként különdíjazás.  
   
  Verseny helye és ideje: 2017. április 15. (szombat) 10 óra.  Nevezés 9,45-ig a palotaudvaron, gyakorlópálya biztosítva van.  

 Kategóriák és nevezési díjak:
 Mazsola (6 évesig),
 Mini 10 éves korig: ingyenes
 Gyerek (apród) leány, fiú 10-14-ig:  2500 HUF
 Kadett (dalia/leányzó) 14-17-ig:  3000 HUF
 Ifjúsági (dalia/leányzó) 17-20-ig: 3000 HUF
 Felnőtt (vitéz/fehérnép) 20-tól 50-ig: 3000 HUF
 Senior (tiszteletre méltó férfi/nő): 3000 HUF

  A nevezési összegek csak előnevezés esetén érvényesek. Csak a szerda estig beérkezett előnevezéseket tudjuk elfogadni! Helyszíni nevezéskor plusz ezer forint a költség. A versenyzők belépője benne van a nevezési díjban, a kisérők pedig kedvezményesen, 400 forintért vásárolhatják meg a belépéskor. Mivel történelmi verseny, a hagyományőrző ruházat viselése az indulás feltétele. A versennyel kapcsolatban Oláh Tibor (Furé) tud felvilágosítást adni, míg szállásügyben Juhász Gyulát, ill. Mészáros Zitát lehet keresni.  Figyelem! A nevezési díjban nincs benne az ebéd, a versenyzők és a kísérők 1000 forintért vásárolhatnak ebédjegyet a nevezési helyen.

Biztonságtechnikai ellenőr: Oláh Tibor
Versenybíró: Vilmek Attila, Kovács Róbert

Információk:
Előnevezés: MISZ honlap (2017. április 12. 20 óráig)
Árusok, forgalmazók: Duska Orsolya  06 30 5078409
Verseny: Oláh Tibor (Furé)  06 20 9963320
Szállás: Juhász Gyula 06 30 2198000               Mészáros Zita 06 30 6064621  

A verseny után ebéd, majd távlövészet négy korosztályban. Mini, gyerek, ifi és felnőtt. A benevezett versenyzők automatikusan regisztrálnak a távlövészetre, benne van a nevezési díjban.

Jó versenyzést kíván a Dobó István Vármúzeum és az Egri Vitézlő Oskola.
Beküldte bebe1111 Ekkor 17/03/29 és elfogadta 1

Copyright 2004. ZSR
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.10 másodperc