Felhasználó létrehozásaFőoldal | Hír küldése | Eseménynaptár | Képek | Régi képek | Fórum | Rovatok
A te felhasználód
 

Főmenü
· Főoldal
· A te felhasználód
· Ajánlj minket
· Apróhírdetés
· Enciklopédia
· Eredmények
· Eseménynaptár
· Fórum
· FAQ
· Galéria
· Keresés
· Letöltések
· Linkek
· Mértékegység
· Régi hírek
· Rovatok
· Statisztika
· Szavazások
· Szöveges változat
· Tagok
· Témák
· Top 10

Tagok
Szia, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Tagok:
Legutóbbi: johnyeuong
Mai: 0
Tegnapi: 0
Összesen: 10048

Látogatók:
Vendégek: 216
Tagok: 0
Összesen: 216

KeresésLegújabb kép  
Eseménynaptár

 Ugrás a következő nézetre:Következő esemény
          
Esemény keresésEsemény keresés  nyomtatásnyomtatás


Márciusi Próba-Kárpátmedencei Hadjárat Patvarc

Esemény ideje:szombat, március 15, 2014Verseny kiírások
Vége:szombat, március 15, 2014
Kategória:Próba/Megmérettetés/Viadal   Próba/Megmérettetés/Viadal
Leírás:2014-Márciusi erőpróba Balassagyarmat-Patvarc
A Kárpátmedencei Hadjárat első viadala!*
Vitalitás SE Balassagyarmat íjászai már negyedik alkalommal kihívást hirdetnek mindazoknak az íjászoknak, kik elég erőt és elszántságot éreznek magukban a következőkben leírt próba teljesítésére!!
A seregszemle célja:
  • Olyan terepviszonyokon és távolságokon használni íjainkat, amelyek 700 évvel ezelőtt még mindennaposak lehettek, harcok és vadászatok során.
  • Az íjak, vesszők és nem utolsó sorban az íjászok teljesítményének minél nagyobb és hatékonyabb kihasználása és felmérése.
  • Az összetett terep adottságait a lehető legjobban kihasználó, látványos, nézők számára is áttekinthető az íjászat iránt érdeklődést keltő verseny teljesítése.
  • Kialakítani egy versenyrendszert mely kapcsolódik az olyan találkozókhoz, mint a Párduc Próba, Magyar pajzslövés, Kis Párduc Próba, Sólyom Próba, Rákosmenti csata, Nimród Próba és az Elődeink ösvényein megmérettetések.
  • Íjászok közötti kapcsolatok ápolása új ismeretségek kötése, egymás tudásának, stílusának, eszközeinek tanulmányozása, tapasztalatok cseréje.

Helyszín, időpont: Gyülekezés, regisztráció: Patvarc faluház, 2014-03-15. 08 órától; 9 órakor megnyitó majd kivonulás a pályára; 9, 30-kor első lövés.

Rövid leírás: Változatos domborzati viszonyok között 50-től 150 méterig elhelyezett célokra összesen 126 lövés leadása, majd egy távolodó céllövés, ami 20 méterről indul és 5 méteres ugrásokkal távolodik a céltól .
Kategóriák: Korosztályi és nemenkénti bontás nincs. Íjtípusokra nincs megkötés, bárki bármilyen íjjal és vesszővel indulhat.

Szabályok Körverseny: 5 darab 2D-s és 1db 3-D-s cél, a célok 1-25 méteres szintkülönbséggel kihelyezve. A célok leküzdése 7 db vesszővel történik, a célok körül a távolság 10%-át kitevő átmérőjű oktogon lesz kijelölve, mely találati zónaként a találat 1/3-át éri. 3 kör körönként 5-15% távolságkülönbség. Körönkénti lővonal színekkel jelölve. (sárga, piros és kék zászló)

Pontozás: cél eltalálása 3 pont, zónalövés 1 pont. Meglőhető összes pontszám 378 pont.

Távolodó-lövés szabályai: Minden résztvevő 3 vesszővel indul, minden fordulóban legalább 1 értékelhető lövést le kell adnia. (ha ez elsőre sikerül nem kell többet lőnie abban a körben) A célt tévesztett vesszőket nem kapja vissza. A verseny addig tart, míg elfogynak a vesszők.

Pontozás: minden leküzdött távolság 2 pont. Amennyiben az utolsó távolságnál többen együtt hibáznak, szétlövéssel döntik el az eredményt. Induló távolság 20-méter, majd fordulónként 5-méter távolodás.

A Megmérettetésről minden Íjász részvételi okiratot kap mely, tanúsítja elszántságát és teljesítményét, és felkerül a Próba ranglistájára!
Részvételi díj egységesen: 1500 Ft.
A próbán való részvételhez előnevezés szükséges mivel a maximum létszám 75 fő! Az előnevezéseket visszajelezzük. Előnevezés: Oláh László olaciazijasz@gmail.com --+36 20 387-5844
Várunk Benneteket! Vitalitás Íjászai.
* Kárpátmedencei Hadjáratról a www.napparducai.hu oldal hírek menüjében található leírás.
Beküldte OLaci Ekkor 14/02/09 és elfogadta 1

Copyright 2004. ZSR
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.09 másodperc