Eseménynaptár


Következő 6 esemény, ekkortól: 14/07/26.

Terep verseny3D/Vadász versenyTörténelmi versenyPálya/Terem versenyFutásíjász verseny
Egyéb versenyEgyéb rendezvényNemzetközi versenyKyudoLovasíjász verseny
Próba/Megmérettetés/ViadalÖrömíjász verseny 

14/07/26Próba/Megmérettetés/Viadal Nimród Próba ( 30-140m ) - Nimród - Mohács
 A mohácsi Nimród szeretettel vár minden íjászt a déli végek hagyományteremtő  megmérettetésén a

Nimród Próbán

A kiírást megtekinthetitek a honlapunkon is: www.nimrod-mohacs.hu

Időpont:  Július utolsó szombatja ( 2014. július 26. )

Helyszín:  Kisnyárád, GPS 46.031758,18.553119


A helyszín megközelítéséről ITT található egy térkép, melyen berajzoltuk az útvonalat az autópályától

Program:
07.30 – 09.00  Nevezés
9.15 – 09.30 Megnyitó, lőállások elfoglalása
09.45   Az első vesszők kilövése, a próba kezdete

Nevezési díj:

Nevezési díjat nem kérünk, de a megmérettetéshez való hozzájárulásként adományt elfogadunk, melyeket a kihelyezett becsületkasszában helyezhetnek el a résztvevők.

A próba ideje alatt  a rendezők zsíroskenyeret és ásványvizet biztosítanak az íjászoknak.

Nevezési határidő: 2014. július. 24. 20 óra

Nevezés :  nimrod-mohacs@freemail.hu  (név, kategória, egyesület)

Információ:  Szűcs Gergely  : 20/82-31-609             

A Nimród Próba szabályzata

A próbán a cél két 160 cm magas 80 cm széles alak, és a mögöttük lévő 5m oldalúhosszúságú négyzet, melynek pontozása az aktuális lővonaltól (távolságtól)  függően alakul.Minden távolságról 10 vesszőt kell kilőni, 5-öt az egyik, és 5-öt a másik célra. A két cél távolsága egymástól min 5 méter oldalirányban és 20 méter a távolságeltérésük a lővonalaktól.
A követekző ábrán láthatjuk az elrendezést: 


A próba kategóriái: 

Hagyományos:

-merev szarvú, eredeti eljárással készült íj (szaruíj)-fatestű, fa vagy más természetes anyagú nyílajakos vessző madártollal
 kovácsolt hegy (nincs súlykorlátozás), lehetőleg tüskés, de  elfogadunk köpűst is-A kovácsolt hegy kialakítása olyan legyen hogy felesleges kárt ne okozzon a vesszőfogóban.-Lehetőség szerint  szúró vagy páncéltörő hegy legyen.  

Modern történelmi   
-modern anyagokból készült merev szarvú íj  -fatestű, fa nyílajakos vagy műanyag nockos vessző madártollal  -sporthegy 

A próbán csak nemek szerinti bontás van, korcsoportok szerinti nincs.Az indulás feltétele a betöltött 14. életév!Távcső vagy bármilyen más segédeszköz használata tilos!

Díjazás: 

Az első helyezett mindkét kategóriában egyedi kerámia kupát.
Valamint minden résztvevő aki teljesítette a próbát,elismerő oklevelet kap.


Csapatverseny:
A próba után csapatversenyt is tartunk, melynek szabályai a következők: 
Minden csapat 3 íjászból és egy kürtösből áll. A részletes szabályzat a csatolt képen olvasható
A korhű viselet nem feltétele a versenyen való indulásnak, de kérünk minden versenyzőt, hogy lehetőség szerint az íjához méltó viseletben érkezzen!

BT.: Szűcs Gergely 

VÁRUNK MINDENKIT, AKIKET A HAGYOMÁNYOK ŐRZÉSE, AZ ÍJAK ÉS AZ ÍJÁSZAT SZERETETE KÖZÉNK HOZ, VALAMINT AKIKNEK A MEGMÉRETTETÉS LEHETŐSÉGE VONZÓ KIHÍVÁST JELENT! 

 
14/11/15Próba/Megmérettetés/Viadal Távcéllövő vadász verseny
Szeretettel meghívunk mindenkit a Nyílegyenes Íjász Club által rendezett távcéllövő vadász versenyre! Időpontja: 2014.11.15. szombat.
A verseny jellege:
Távcéllövés 3D-s és 2,5 D-s állatcélokra, 6 cél, 2 kör, célonként 5 vessző, összesen 60 lövés. A Nyílegyenes Íjász Club hagyományteremtő szándékkal hívja életre ezt az ősz végi táv-vadász versenyt. A verseny pontozása: 10p a találat, 5p a kijelölt zónán belüli vessző. A zóna mérete minden távon egy 6 méter átmérőjű kör. Az elhelyezett célok 50-70-90-110-130-150 méterre vannak.
Verseny helyszíne: Kunszentmiklós, Új Vásártér, a Nyílegyenes IC lőtere
Megközelítés: Budapestről az 51-es főúton Dunavarsány, Kiskunlacháza, Apaj-Kunszentmiklós. Kecskemét irányából Kunadacson keresztül (47.021046, 19.141523)
Kategóriák: A távlövés jellegéből adódóan kizárólag nemek közti bontás van, amazon és harcos külön kategória.
Íjtípusok: Történelmi íjak (merevszarvú, szkíta, longbow…) bármely típusa és vadászreflex íjak is egyazon kategóriában, természetes anyagból készült nyílvesszővel (madártollas favessző). (csigás íjat technikai okokból továbbra sem áll módunkban fogadni)
Program:
-nevezés és bemelegítés: 8.00-9.45
-versenykezdés: 10.00
-eredményhirdetés: kb. 16.00
Nevezési díj:
A versenyen való részvétel egységesen 2500.- Ft, mely tartalmaz egy tál kiadós meleg ételt is.BTE: Hunyi Tamás
Előnevezés: 2014.11.14. éjfélig a nyilegyenesijaszclub@gmail.com –on.
Díjazás:
Kategóriánként az első hat helyezett oklevél, dobogósok érem+ oklevél. A résztvevők felkerülnek az örökranglistára, melyet weboldalunkon megjelenítünk.
A verseny vége és az eredményhirdetés között játékos, egyedi íjászpárbaj. A helyszínen büfé üzemel. A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt, a biztonsági szabályok betartása mindenkire nézve kötelező! Gyerekek csak szülői felügyelettel vehetnek részt. A verseny ideje alatt az alkohol fogyasztása szigorúan tilos! Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.
 
15/03/14Próba/Megmérettetés/Viadal Márciusi Próba-Kárpátmedencei Hadjárat
    2015-Márciusi erőpróba Balassagyarmat-Patvarc   A Kárpátmedencei Hadjárat első viadala!*   Vitalitás SE Balassagyarmat íjászai már ötödik alkalommal kihívást hirdetnek mindazoknak az íjászoknak, kik elég erőt és elszántságot éreznek magukban a következőkben leírt próba teljesítésére!!   A seregszemle célja:
  • Olyan terepviszonyokon és távolságokon használni íjainkat, amelyek 700 évvel ezelőtt még mindennaposak lehettek, harcok és vadászatok során.
  • Az íjak, vesszők és nem utolsó sorban az íjászok teljesítményének minél nagyobb és hatékonyabb kihasználása és felmérése.
  • Az összetett terep adottságait a lehető legjobban kihasználó, látványos, nézők számára is áttekinthető az íjászat iránt érdeklődést keltő verseny teljesítése.
  • Kialakítani egy versenyrendszert mely kapcsolódik az olyan találkozókhoz, mint a Párduc Próba, Magyar pajzslövés, Kis Párduc Próba, Sólyom Próba, Rákosmenti csata, Nimród Próba és az Elődeink ösvényein megmérettetések.
  • Íjászok közötti kapcsolatok ápolása új ismeretségek kötése, egymás tudásának, stílusának, eszközeinek tanulmányozása, tapasztalatok cseréje.
  Helyszín, időpont: Gyülekezés, regisztráció: Patvarc faluház, 2015-03-14. 08 órától; 9 órakor megnyitó majd kivonulás a pályára; 9, 30-kor első lövés.   Rövid leírás: Változatos domborzati viszonyok között 50-től 150 méterig elhelyezett célokra összesen 126 lövés leadása, majd egy távolodó céltávlövés. . Kategóriák: Korosztályi és nemenkénti bontás nincs. Íjtípusokra nincs megkötés, bárki bármilyen íjjal és vesszővel indulhat.   Szabályok: Körverseny- 6 darab 2D-s cél, a célok 1-25 méteres szintkülönbséggel kihelyezve. Beállásonként a feladatok leküzdése 7 db vesszővel történik. A célok körül a távolság 10%-át kitevő átmérőjű oktogon lesz kijelölve, mely találati zónaként a találat 1/3-át éri. 3 kör, körönként 5-15% távolságkülönbség. Körönkénti lővonal színekkel jelölve. (sárga, piros és kék zászló)   Pontozás: cél eltalálása 3 pont, zónalövés 1 pont. Meglőhető összes pontszám 378 pont.   Távolodó-lövés szabályai: Minden résztvevő 3 vesszővel indul, minden fordulóban legalább 1 értékelhető lövést le kell adnia. (ha ez elsőre sikerül nem kell többet lőnie abban a körben) A célt tévesztett vesszőket nem kapja vissza. A verseny addig tart, míg elfogynak a vesszők. Pontozás: minden leküzdött távolság 2 pont. Amennyiben az utolsó távolságnál többen együtt hibáznak, szétlövéssel döntik el az eredményt. Induló távolság 20-méter, majd fordulónként 5-méter távolodás.   A Megmérettetésről minden Íjász részvételi okiratot kap mely, tanúsítja elszántságát és teljesítményét, és felkerül a Próba ranglistájára!   Részvételi díj egységesen: 1500 Ft.       A próbán való részvételhez előnevezés szükséges ! Az előnevezéseket visszajelezzük. Előnevezés: Oláh László olaciazijasz@gmail.com --+36 20 387-5844   Várunk Benneteket! Vitalitás Íjászai.   * Kárpátmedencei Hadjáratról a www.napparducai.hu oldal hírek menüjében található leírás.  
15/07/19Próba/Megmérettetés/Viadal Elődeink ösvényein – MAGOR próba III, Kunszentmiklós
 „ELŐDEINK ÖSVÉNYEIN – MAGOR próba III”
néven a XIV. táv - távcéllövő versenyét rendezi a Nyílegyenes IC, melyre szeretettel meghívjuk minden érdeklődő íjásztársunkat.
 
Verseny helyszíne:  Kunszentmiklós, Új Vásártér (NYIC Íjászpálya) 
Időpont: 2015.07.19. 
Megközelítés: Budapestről az 51-es főúton Dunavarsány, Kiskunlacháza, Apaj-Kunszentmiklós,(Kunadacs irányában, a várostábla után 150 m-re). Kecskemét irányából Kunadacson keresztül(a várostábla elött 150 m-rel) : google térkép(47.021046, 19.141523)
Célja: emlékezés Elődeink tudásáravalamintmegismerni magunk és íjaink képességeit. 
Kategóriák: női, férfi, tradicionális íjaknak bármilyen típusa. 
Vesszők: normál céllövő favessző, egyforma, természetes anyagú tollazással. 
Távcéllövés: 30m; 60m; 90m; 120m; 150m; 180m, 210m (90m-től célkör a táv 10%), célalakkal. Távonként hét lövés. Célfigura három pont. Célkörben lévő célalak kettő pont. Zónán belüli vesszőhegy egy pont. 
Távlövés: mindenki 7db vesszőt lő ki, a lehető legnagyobb távolságra. A végrehajtásra 15 perc áll rendelkezésre. Csak a 150m feletti lövéseket értékeljük! A távokat, 10 méterenkénti szakaszolással számozott karók jelzik. A legtávolabbra lőtt vessző jelent pontot. Pl.: 170-180m között 17 pont, 200-210m között 20 pont.
A zavartalan versenyzéshez minimum 10db, olvasható, névvel feliratozott, fa vessző szükséges! A próbán az vehet részt aki a technikai ellenőrzésen részt vesz! 
Extrém távlövés: Verseny után extrém távlövés, ami 200m-től van értékelve. Külön versenyszám, Külön díjazással(női, férfi kategória).
 
Szabálymódosítás: A versenyen mindenki egy íjjal indulhat! Íjat cserélni TILOS. Részletek a Nyílegyenes IC weblapján.
 
NEVEZÉSI DÍJ: 2000Ft (Ebéd igénylése 1000Ft)
ÉRTÉKELÉS: táv – távcéllövés eredménye külön-külön!
DÍJAZÁS: I. hely - Nyílegyenes plakett, II.-III. hely - érem, oklevél. Minden résztvevő kap egy értékelő emléklapot.
BTE.:Lovász Tamás
KIHÍVÁS: a távlövő versenyek rekordjainak megdöntése!
TÁMOGATÓINK: Kunszentmiklós Város Önkormányzata, Fogsordoktor Bt., 7TV Kistérségi Televízió.
INFO.:
Hunyi Tamás: 06-203-353-338
Lovász Tamás: 06-308-530-645
 -Előnevezést a nyilegyenesijaszclub@gmail.com címre küldjetek.
Sporttársi üdvözlettel, a rendezők.
 
 
15/08/01Próba/Megmérettetés/Viadal I. Kürt Emlékezete Hagyományőrző Íjász Találkozó, Jászberény
I. Kürt Emlékezete Hagyományőrző Íjász Találkozó, Jászberény
Hagyományőrző íjásztalálkozó kerül megrendezésre Jászberényben, a Kürt Íjászai szervezésében, 2015. augusztus 1-én, melyre szeretettel meghívunk minden régi és leendő íjász barátunkat.
 
A rendezvény keretében alkalmatok lesz összemérni felkészültségeteket 20 cél leküzdése során. Ehhez pusztai merevszarvú íjakat és fa vesszőket használhattok , egyéb kategóriát pontozzuk , de a végső eredményhirdetésnél nem értékeljük. Kérünk minden induló harcost , hogy emelje a találkozó hangulatát az alkalomhoz illő ruházat viselésével / ennek hiánya nem kizáró ok /. A rendezvényen elvárt a felelősségteljes viselkedés, az íjászat alatt tilos az alkohol fogyasztás ! Kérünk minden kürttel rendelkező harcost, hozza magával a kürtöt,mert használnia kell majd !
 
A találkozó helyszíne a Jászberényi Állat- és Növénykert mellet elterülő sport és szabadidő komplexum. https://www.google.hu/…/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x65e945268f8d4…
Tervezett program: nevezés 8-9.30 –ig
megnyitó 9.30 -kor
lövészet kezdete 10.00 –kor
Kategóriák és nevezési díjak:
Mini /8 éves korig/ ingyenes nevezés
Gyerek /9-14 éves korig/ 1500 Ft előnevezéssel 1000
Ifjúsági /14-18 éves korig/ 2000 Ft előnevezéssel 1500
Felnőtt /18-50 éves korig/ 3000 Ft előnevezéssel 2500
Bölcsek /50 év felett / 3000 Ft előnevezéssel 2500
A nevezési díj magában foglal egy tál ízletes babgulyást. Ezen kívül lehetőség van kísérők számára ebéd igénylésre 500 Ft ellenében. Felhívjuk a figyelmet hogy a család nem versenyző tagjai ill hozzátartozók is tartalmas programot találhatnak a helyszínen azonos időben megrendezendő fogathajtó verseny ill az állatkert megtekintésével is.
Díjazás : Kategóriánként az első három helyezett oklevél és tárgyjutalomban részesül.
Nevezési határidő : 2015 július 30 !!! , nevezéseket a akurtijaszai@freemail.hu email címre kérjük küldeni. T
elefonon történő egyeztetés lehetséges Sisa Béla 06 70/331-9927
Varga Zoltán 06 20/852-0815
Tóth János 06 30/303-7694
17/04/08Próba/Megmérettetés/Viadal Táborfalva - Tréfa/Mikulás verseny
 Táborfalva - Tréfa/Mikulás verseny
Esemény ideje: 2017.04.08.
Kezdete: 10:00
Kategória: Tréfa/Örömíjász verseny
Leírás: Táborfalvai Hagyományőrző Íjász Egyesület versenyt hirdet
Helye: Táborfalva, Tarcsay út menti  íjászpálya, ami szép, erdős környezetben található.
Célok: Hazánkban őshonos állatfigurák 3D változatai – 17 cél, 1 körön célonként 3 lövés
Kategóriák:
1       Tradi
2       Long - bow
3       Vadászreflex
4       Csigás
Minden kategória indul, amelyben legalább 5 fő jelentkező van.
Verseny leírás: A fenti dátumon kerül sor a Táborfalvai Hagyományőrző Íjász Egyesület által rendezett Tréfa Őrömíjász Versenyre, amelyhez nagyon jó és izgalmas célok tartoznak. Az eredményhirdetés előtt külön versenyszám a távlövészet.
Regisztráció: 08:00-tól 09:30-ig
Kezdés: 10:00-tól
Ebéd: 13:00-tól
Helyszín megközelíthetősége: Az E50 (régi 5-ös) úton érkezők Budapest felől Táborfalvára beérve a temetőnél jobbra fordulva, a Kecskemét felől érkezők a vasútátjáró előtt balra befordulva, a Tarcsay úton haladva kb. 4 km után balra befordulnak az új íjászpályához. Az útvonal ki lesz táblázva.
Nevezés:
                                 Mini – 6 éves korig:         ingyenes
                     Gyermek – 6-14 éves korig:         1500 Ft
                              Ifi – 14-18 éves korig:         2500 Ft
                       Felnőtt - 18-50 éves korig:         3000 Ft
                       Senior - 50 éves kor felett:         3000 Ft
Előnevezés esetén 500 Ft-ot elengedünk a nevezési díjból. A nevezési díj egy tál meleg ételt foglal magába.
Díjazás: Minden kategóriában az első három helyezettet díjazzuk. Ezen felül sok egyéb díj is gazdára talál a külön számokban is. 
A helyszínen büfé üzemel.
Minden versenyen résztvevőt nagy szeretettel várunk.
A versenyen mindenki a biztonsági előírásokat figyelembe véve saját felelősségére vegyen részt.
A rendezőség a változtatás jogát fenntartja.
Rendezőség:
Elnök:                                                Kovács Attila           06-30-460-74-55                Titkár:                                                Ifj Nagy József         06-30-561-11-19
Az íjászverseny biztonságtechnikai ellenőre:Sebestyén Ferenc.
Íjász pálya GPS koordinátái:
H.: 19.44320°
Sz.: 47.07702°
E-mail cím: tita19900430@gmail.com


KalenderMx v1.4.d © by shiba-design.de