Eseménynaptár


Következő 20 esemény, ekkortól: 16/05/28.

Terep verseny3D/Vadász versenyTörténelmi versenyPálya/Terem versenyFutásíjász verseny
Egyéb versenyEgyéb rendezvényNemzetközi versenyKyudoLovasíjász verseny
Próba/Megmérettetés/ViadalÖrömíjász verseny 

16/05/28Történelmi verseny I. HÍRÖS KUPA, Kecskemét
                                            I. HÍRÖS KUPA
                                    Történelmi, gyalogos, kvalifikációs és cél-távlövő íjászverseny  
VERSENY      Ideje:  2016. május 28. (szombat)                        Helye:             Műkertvárosi Sportcentrum (6000 Kecskemét, Szent István város 1./A.) Célja:  OB-n való indulás jogának (kvalifikáció) megszerzése, valamint az összetett (kvalifikáció + cél-távlövés) egyéni kupa elnyerése.                                                                                                                                                 PROGRAM:                  07:00 – 08:30 Regisztráció és technikai ellenőrzés
                                   08:00 – 09:00 Bemelegítési lehetőség
                                   09:00 – 09:30  Rendezvény megnyitója, majd eligazítás
                                   10:00 – től       Verseny kezdete
                                   16:00 – tól       Eredményhirdetés. (Megnyitón pontosításra kerül!)   Nevezés módja, feltételei:      Nevezni a név, életkor, kategória és az egyesület nevének megadásával az alábbi e-mail címen lehet. A határidő után beérkező nevezések helyszíninek minősülnek! A verseny nyílt nevezésű, de OB kvalifikációt csak érvényes MÍSZ versenyzési engedéllyel lehet szerezni!
 
E-mail cím:     bazsifodor@gmail.com                      Nevezési határidő:   2016. május 25. (szerda)
  A verseny jellege, díjazása: MÍSZ érvényes Történelmi Íjász Versenyszabályzatnak megfelelő szabadtéri, döntők nélküli, kvalifikációs megmérettetés és cél-távlövő (14 év felett 90 és 120 m * 14 év alatt fél távok * Próbalövés nincs!) egyéni íjászverseny. Távlövéshez legalább 7 db nyílvessző szükséges! Verseny közben íjat és vesszőket cserélni nem szabad! Kvalifikációs verseny díjazása a versenyszabályzatnak megfelelően történik. Összetett versenyen (I. Hírös Kupa)  nemenként a fehér-, illetve a kék karótól lövők 1-3. helyezettjei oklevelet, a győztesek kupát is kapnak!  
Korosztályok és nevezési díjak:                                                                                                              Gyerek (apród fiú/leány)        14 év és alatta             2000,- Ft/fő            
Kadet  (dalia/leányzó)            15-17 év között           4000,- Ft/fő                                                                        Ifjúsági (dalia / leányzó)        18-20 év között           4000,- Ft/fő                                                              Felnőtt (vitéz / fehérnép)        21-50 év között           4000,- Ft/fő                                                                  Tiszteletreméltó (férfi/nő)        51 év felett                  4000,- Ft/fő                                                           Helyszíni nevezés                   (egységesen)               5000,- Ft/fő                                                               MÍSZ versenyzési engedéllyel indulóknak 500,- Ft/fő a kedvezmény!     
Nevezési díjakat legkésőbb a regisztráció során, a helyszínen kell megfizetni! Aki az előnevezés ellenére nem jelenik meg, határidő (2016. 05.25.) előtt nem mondta le nevezését, annak ki kell fizetnie a nevezési díját! Ha a kifizetés a verseny kezdetéig nem teljesül, akkor az egyesületének többi nevezett tagjainak eredményei nem kerülnek értékelésre! 
Rendező:                         Kecskeméti Íjász Egyesület (Székhely: 6000 Kecskemét, Szent István város 1./A ) 
Levelezési cím:      6000 Kecskemét, Sztravinszkij u. 32.
Felelős vezető:       Dudás Mihály KÍE elnök              
Biztonságtechnikai ellenőr:   Benedek Tamás                     
További információ:              Gergics József         (T: +3630/965-2559)
                                               Fodor Balázs           bazsifodor@gmail.com                                     
Étkezés:  Előnevezéskor leadott külön igénylés és megjelölés esetén + 800,- Ft/fő áron („A” normál, vagy „B” kímélő), meleg ebédet biztosítunk. A verseny színhelyén büfé üzemel.
 
Íjászversenyen való részvétellel a versenyző és annak kísérői beleegyeznek, hogy róluk a verseny ideje alatt a szervezők, fénykép és videó anyagot készíthetnek, s azokat a későbbiek során nyilvánosságra is hozhatják!                      
16/06/26Történelmi verseny I. Távlövő verseny Hódmezővásárhelyen
Távlövészet Hódmezővásárhelyen    Kedves hagyományőrző és íjász barátaink! A Hódmezei Őrzők sok szeretettel hívnak meg benneteket, a 2016. Napisten  havának 26.       ( vasárnap) napján megrendezésre kerülő  távcéllövő versenyünkre . Célunk ,Emlékezés Elődeink tudására valamint megismerni magunk és íjaink képességeit, a történelmi íjászat harci jellegének felelevenítése, a megszokott lőtávolságok sokszorosán (40-60-80-100-120 méter). A verseny jellege:  A  verseny a Nyílegyenes Íjász Club szabályrendszere alapján kerül megrendezésre  http://www.nyilegyenes.hu/taacutevceacutelloumlv337-orszaacutegos-bajnoksaacuteg.html
Távcéllövés 2 D-s célokra, 5 cél, 2 kör, célonként 7 vessző, összesen 70 lövés.. A verseny pontozása: Az elérhető pontozás 0-5-8-10 pont minden célfelületen és célzónán…
Verseny helyszíne: Hódmezővásárhely,  Kéktó  a Rárósi út , 9-es km kőnél  
Kategóriák: A távlövés jellegéből adódóan kizárólag nemek közti bontás van, amazon és harcos külön kategória.
Íjtípusok: Nem középlövő pusztai íjak, hosszú íjak (longbow).Az íjak anyagukat és formájukat tekintve meg kell felelniük a Magyar Íjász Szövetség Történelmi Szakosztály szabályainak. Vendégkategóriaként elfogadott a vadászreflex kategória, melybe minden típusú középlövő íj szerepel.
Program:        Érkezés akár már szombaton
- nevezés és bemelegítés:       9.00-10.45
- versenykezdés:                     11.00
- eredményhirdetés: kb.         17.00 Nevezési díj:
Nevezési díjak előnevezéssel: 2.500,- Ft        Előnevezés: E-mail: hodmezeiorzok@gmail.com    2016.06.24 éjfélig Díjazás:
Kategóriánként az első hat helyezett oklevél, dobogósok érem+ oklevél , tárgynyeremény A verseny a Kéktói fesztivál keretein belül kerül megrendezésre ami a  Hódmezővásárhelyi tájfajta ló, azaz a Furioso-North Star lófajta ünnepe ,a nap folyamán nagyon sok program este koncertek ,  tehát úgy készüljetek sátor , jurta állítási lehetőség lesz már szombaton !!! Étkezési  lehetőség  , egész nap étkezősátor üzemel  ,péklángos  és még sok sok finomság vásárolható. Információ, versenyért felelős személyek: - Botyánszki Zsolt:                 06-30/943-9051  BTE: Fülöp Csaba Mindenkit  szeretettel várunk!                                  Hódmezei Őrzők
16/07/09Történelmi verseny IV. Történelmi Nyári Ordas-Portya, Boldva
 Szádvári Ordasok  IV. Történelmi  Nyári Ordas-Portya  A Halotti Beszéd árnyékában  A verseny időtartama alatt kerül megrendezésre az V. boldvai Aludttej Fesztivál, amely egész napos kultúrális és gasztronómiai rendezvény!

Időpont:  2016. július 2.
Helyszín:  Boldva Református templom ( N 48° 13,196' E 20° 46,956' )

Szervező:  Szádvári Ordasok Íjász Egyesület
BTE.:  Bobaly Barnabás 0620/5865505 

Verseny jellege:  Örömíjász verseny  20 db  cél , célonként  2-3 lövés.
3D-s, ügyességi és történelmi célokkal.

Kategóriák:  Tradcionális, longbow, vadászreflex (csak favesszővel).

Korcsoportok: 
 • Mini  0 - 9  ingyenes (+ ebéd 600 Ft)
 • Gyerek    9 - 13   1500 Ft
 • Ifi  14 - 17  2500 Ft
 • Felnőtt    18 - 50  3500 Ft
 • Senior     50+       3500 Ft
Előnevezés: 2016. június 30. 20.00-ig helyszini nevezés + 500 Ft

A nevezési díj tartalmaz egy tál meleg ebédet. Vendég ebéd 600 Ft/ adag áron igényelhető. A verseny helyszínén a rendezvény ideje alatt büfé üzemel! 
Az eredményhírdetésig íjász párbaj!

Előnevezés és információ:  Bobaly Barnabás 0620/5865505    Miliczki Imre 0630/5081232 imremiliczki@gmail.com 


A nevezések leadásánál kérjük az esetleges csapatbeosztási kérelmeket, illetve az ebéd igényeket előre jelezni!

Program:
08.00 – 09.30  Regisztráció, bemelegítés
09.45 Megnyitó
10.00    Verseny indítása (első lövés kb. 10.15)
15.00  Ebéd, majd íjászpárbaj
16.30 (kb.) Eredményhirdetés
Díjazás:  érem, oklevél.

A versenyt szabadidős sportnak tekintjük, mindenki a saját felelősségére vesz részt.
A változtatás jogát a szervezők fenntartják!
Aludttej Fesztiválról bővebben a Facebook Aludttej Fesztivál oldalán és a boldva .hu weboldalon tájékozódhatnak. Aludttej Fesztiválon belépő nincs, idő előtti távozásnál kilőpőt szedünk :)   Szeretettel várunk minden kedves versenyzőt és érdeklődőt!
16/07/09Történelmi verseny XIII. Dobó István kupa


                                  
                        
                                             XIII. Dobó István kupa
 
     Nagyon sokan hiányolták a régi egri versenyek hangulatát, így retro íjászversenyt rendezünk Egerben, a történelmi falak között. A városban a hétvégén rendezik a Bikavér ünnepét, a várban pedig ügyességi feladatok, mozgó célok és a magyar bajnokságon használatos céltáblák váltogatják egymást. Újra lőhető Batu kán bónuszként, a csak Egerben található kék színű katicabogár, a hármas csodainga és egyéb meglepetések.
   Mivel ez most nem kvalifikációs verseny lesz, belefér a több lövés célonként. Felmerült a legutóbbi versenyen néhány probléma a megváltozott szabályok miatt, ezért ezek szerint készülünk, mivel itt lesz a várban a történelmi országos bajnokság döntője is, szeptember 17-én. A legfontosabbak, és ezt tüntessük fel előnevezéskor is: három féle íjtípussal lehet nevezni:
„A”: modern anyagú tradicionális (laminált, műgyanta, üvegszálas, egyéb, kifutó nélküli íj, ide tartoznak a hasonló anyagból készült , kifutó nélküli long-bow-k)
„B”: eredeti anyagból készült tradicionális (szaruíj, természetes anyagból készült, kifutó nélküli long-bow)
„C”: vadászíj, kifutós long-bow-k (itt jegyzem meg, mielőtt néhányan elkezdenek vitázni a kifutó helyes, szakszerű elnevezéséről, melyről röpke tizenötöt hallottam már, hogy itt ezt használjuk)
 Miután eldöntötte a versenyző, hogy milyen íj van a birtokában, és milyen korosztályba tartozik, mivel itt is történt változás a szabályzatban (kadett, ijúsági), már csak az előnevezés van hátra. Tudjuk, hogy nem akar mindenki az OB-n részt venni, de próbáljuk magunkat is szoktatni a rendszerhez. Ezen a versenyen nem feltétel a versenyzői engedély, örömíjász megmérettetés. A versenyen csak favesszővel lehet versenyezni, minden kategóriában!
   A vár területén, ill. mellette lesznek a pályák, és felavatjuk az új, most átadott területeket is, sőt, a kazamata rendszert is meglátogatjuk.   Minden kategóriában oklevél, érem, minimum három főnél már kupa,  esetenként  különdíjazás.   
   Verseny helye és ideje : 2016. július 9 (szombat) 10 óra.
 Nevezés 9,45-ig a palotaudvaron, gyakorlópálya biztosítva van.
    Kategóriák és nevezési díjak:
 Mazsola (6 évesig), Mini : 10 éves korig ingyenes
 Gyerek (apród) leány, fiú 10-14-ig   3000 HUF
 Kadett (dalia/leányzó) 14-17-ig   3500 HUF
 Ifjúsági (dalia/leányzó) 17-20-ig 3500 HUF
 Felnőtt (vitéz/fehérnép) 20-tól 50-ig 4500 HUF
 Senior (tiszteletre méltó férfi/nő)  4500 HUF
  Előnevezés esetében ötszáz forint nevezési kedvezmény jár. Csak a szerda estig beérkezett előnevezéseket tudjuk elfogadni. Szeretnénk, ha minél többen beöltöznének, próbálunk igazi középkori hangulatot teremteni. A versennyel kapcsolatban Oláh Tibor tud felvilágosítást adni, míg szállásügyben Juhász Gyulát lehet keresni. Minden versenyző behozhat két kísérőt, kedvezményes áron, személyenként 400 Ft ellenében, amely 11 óráig igényelhető. A nevezési díjban benne van egy ebéd is. A kísérők és a mazsolák, minik (nekik nincs nevezési díj) 1000 forintért vásárolhatnak ebédjegyet a nevezési helyen. Parkolási lehetőség a Vár alatt az első harminc autósnak, térítésmentesen. GPS koordináta: 47.903803, 20.377716
Biztonságtechnikai ellenőr : Oláh Tibor
Versenybíró : Vilmek Attila                                            
  Információk :
Előnevezés : Jakab Nikoletta: jakabniki817@gmail.com  (2016. július 6. 20 óráig)
Árusok, forgalmazók : Duska Orsolya 06 30 5078409
Verseny : Oláh Tibor (Furé)  06 20 9963320
Szállás : Juhász Gyula 06 30 2198000
 A verseny után ebéd, majd távlövészet négy korosztályban. Mini, gyerek, ifi és felnőtt. A benevezett versenyzők automatikusan regisztrálnak a távlövészetre, benne van a nevezési díjban.  Jó versenyzést kíván a Dobó István Vármúzeum és az Egri Vitézlő Oskola. 
 
 
 
 
 
 
 
 

               
16/07/16Történelmi verseny Történelmi Íjász Országos Bajnokságának Kvalifikációja
Történelmi Pályaíjász Verseny
és
Történelmi Íjász Országos Bajnokságának Kvalifikációja
 
Sümeg
2016.07.16 – 2016.07.17
 
 
A Nemesbüki Kinizsi Íjász Egyesület tisztelettel meghív benneteket a HARMADIK, KÉTNAPOS
Sümegi Történelmi Íjász versenyére.
 
Mindkét nap külön díjazással !!
 
Rendező:Kinizsi Íjász Közhasznú Egyesület
                        Várkapítány Lovagi Torna Egyesület
 
Első nap – Szombat, július 16
Pályaíjász verseny a Sümegi Szabadtéri Aréna küzdőterén
 
Ez a verseny felkészülési lehetőséget biztosít a másnapi, O.B. sikeres kvalifikációjára
 
Célok:
12 db lőállás 100cm-es szalma vesszőfogókon
80 cm történelmi lőlap
 
Pontozás:
1 – 3 – 5 pont
 
Három különböző távolság:
24 lövés 15m
24 lövés 20m
24 lövés 25m
 
(Gyerek felnőtt egy távolról lő)
Szeretnénk, ha az íjhoz igazodó öltözetet viselnétek, viseljétek büszkén, de ennek hiánya nem kizáró ok.
 
 
 
Kategóriák:
Nomád íjak
Longbow (ablakos és történelmi különvéve)
Vadászíjak (vendég kategóriában)
 
Korosztályok, nemek és kategóriák különvéve
 
Korosztályok és nevezések:
Senior50 év fölött 3300 Ft
Felnőtt: 19-50 éves kor 3300 Ft
Ifjúsági: 14-18 éves kor 3300 Ft
Gyerek: 14 alatt 2500 Ft
Mini : Csak az ebédet fizeti ( 1000 Ft )
 
A nevezési díj az egyszeri étkezés díját tartalmazza.
 
 
Díjazás: I. II. III. helyezet: érem, oklevél
IV. V. helyezet: oklevél
 
Fődíj :
HUNTING BT által felajánlott LONGBOW íj
A legtöbb pontot elért történelmi íjász nyeri
 
Nevezési határidő: 2016. 07. 14.
 
 
 
Második nap – Vasárnap, július 17
 
Történelmi Íjász Országos Bajnokságának Kvalifikációja
 
Hagyományos történelmi verseny a várban és a vár környékén, 21 darab történelmi és ügyességi céllal, egy fordulóban. Célonként három lövéssel.
 
Verseny: - MÍSZ történelmi szabályzata szerint !
 
Szeretnénk, ha az íjhoz igazodó öltözetet viselnétek, viseljétek büszkén, de ennek hiánya nem kizáró ok.
 
 
 
Díjazott kategóriák:
Nomád íjak
Longbow kifutós
Longbow történelmi
Vadászíjak (vendég kategóriában)
 
Korosztályok, nemek és kategóriák különvéve
 
MÍSZ kategóriák :
Modern anyagokból készült történelmi Íj
Természetes anyagokból készült történelmi íj
Vadász íj (modern longbow, vadászreflex)

 
Korosztályok és nevezések:
Senior50 év fölött 3300 Ft
Felnőtt: 19-50 éves kor 3300 Ft
Ifjúsági: 14-18 éves kor 3300 Ft
Gyerek: 14 alatt 2500 Ft
Mini : Csak az ebédet fizeti ( 1000 Ft )
 
A nevezési díj az egyszeri étkezés díját tartalmazza.
 
 
Díjazás: I. II. III. helyezet: érem, oklevél
IV. V. helyezet: oklevél
 
Várkapitányi felajánlás :
1 db 2 fő részére szóló ajándékutalvány a Hotel Kapitány****s Wellness-be hétköznap, amelyet a legtöbb pontot lőtt történelmi íjász nyeri !
 
 
A versenyre jelentkezni Vass Viktornál lehet, a timsinas@freemail.hu e-mail címen vagy a 0630/264-3172 telefonszámon lehet.
 
Nevezési határidő: 2016. 07. 14.
BTE: Vass Viktor
A versenyre már pénteken (15-én) lehet érkezni sátorral, jurtával. Mosdó és illemhely az íjászok rendelkezésére áll a nap 24 órájában, díjmentesen. A sátorhelyek is ingyenesek, de kérem ha valaki sátorral érkezik a szervezők felé jelezze.
 
Támogatóink: Hotel Kapítány Wellness
Várkapítány Lovagi Torna Egyesület
Hunyadi Borház Sümeg
Ramassetter Pince és Krigler Panzió Sümeg
Hunting BT. Keszthely
Tarcsi Veres Imre Íjkészítő
Aranysólyom Íjászegyesület (Antal Nándor)
Sümegi Vár Csárda
Papp Tamás vállalkozó
Schmidt Mihály – Vesszőfogó készítő
 
A verseny fővédnöke: Papp Imre várkapitány
 
A biztonsági szabályok a helyszínen lesznek ismertetve.
A változás jogát a szervezők fenttartják.
 
 
Vass Viktor
elnök
 
16/07/23Történelmi verseny V.Kun László Kupa Hódmezővásárhely
V. Kun László Kupa

Történelmi verseny

Kedves hagyományőrző és íjász barátaink!

A Hódmezei Őrzők sok szeretettel hívnak meg benneteket, a 2016. Áldás havának 23. napján megrendezésre kerülő
V. Kun László Kupa Íjászversenyükre .

A rendezvény, a hagyományőrző íjászat színvonalát hivatott emelni, emellett az íjászbarátságok kialakulását is lehetővé teszi.

Figyelem új helyszín! : Hódmezővásárhely Motorkrosszpálya , , (47-es főút Szeged irányába a Laktanya után ) a 47-es út mellett Vásárhelyről Szeged irányába táblával jelölve....

Verseny jellege: Szabadban „2D”, „3D”, Ügyességi, 2 x 15 célon, célonként 3 lövés, 3-30 méter közötti távolságokon.
Nevezés: történelmi íjak, favesszővel. Az íjhoz viselet ajánlott.
vadászreflex íjak

Nevezési díjak előnevezéssel:
Felnőtt: 2500 Ft (14 év fölött).
Gyermek: 1500.Ft (14 év alatt).
Helyszíni nevezés +500 ,- Ft/fő

Előnevezés: E-mail: hodmezeiorzok@gmail.com

Regisztráció: 08:00-tól
Verseny kezdete : 09:30Korcsoportok:
• mini nemek összevonva ( 0-10),
• Gyermek (Apród) ( 10-14),
• Ifjúsági fiú,lány (Dalia) ( 15-18),
• Felnőtt férfi , Nő (Vitéz) (19-49),
• Idős (50-)


Díjazás: kategóriánként az I.-III. helyezett.

Vándorkupa: A legjobb eredményt elért hagyományőrző csapatnak (a legjobb 3 íjász eredménye számít )

Legyünk méltóak az őseinkhez!

A verseny alatt a MISZ biztonsági szabályai az irányadóak!


A verseny a Hód-tavi csatának állít emléket ,a nap folyamán nagyon sok program este koncertek , tehát úgy készüljetek sátor , jurta állítási lehetőség lesz !!!
Étkezési lehetőség , egész nap étkezősátor üzemel ,péklángos és még sok sok finomság vásárolható.

Információ, versenyért felelős személyek:
- Botyánszki Zsolt: 06-30/943-9051
- Imre Péter : 06-70/635-5660

BTE: Fülöp Csaba

Mindenkit szeretettel várunk!

Hódmezei Őrzők
16/08/14Történelmi verseny IV. Béla Történelmi Íjász Kupa
 
IV. Béla Történelmi Íjász Kupa – OB Kvalifikációs verseny
 
SegŐsdi H.Í.E. tisztelettel meghív benneteket a történelmi íjász versenyére.
A verseny része a történelmi íjász OB kvalifikációs versenysorozatának.
A verseny nyílt nevezésű, de kvalifikációs jogot csak érvényes (vagy eseti)
versenyengedéllyel lehet szerezni az OB -ra!
Helyszín: Szociális Otthon parkja.
Időpont: 2016.08.14.
Böhönye irányából érkezve Segesd előtt 60 m jobbra.
Nagyatád felől érkezve a településünk után 60 m balra.
A helyszín a 68-as fő útról jól látható.
Nevezni az ijaszportal.hu weboldalon lehet.
Verseny: MÍSZ történelmi szabályzata szerint.
Felhívom a minősülni kívánó versenyzők figyelmét az öltözködési előírásokra!
Célok: 20 cél 3 lövés + egy cél maximum 6 lövés ( 6 egyforma vessző ajánlott. )
Kategóriák:
 • Természetes anyagokból készült történelmi íjak (madártollas fa v. bambusz vessző)
 • Korszerű anyagokból készült történelmi íjak (madártollas fa v. bambusz vessző)
 • Vadász íj (modern LB, vadászreflex, madártollas fa v.bambusz vessző)
 • Vadász íj modern anyagokból készült vesszőkkel. (nem lőhet kvalifikációt.)
Arra kérek minden nevezőt, hogy a nevezéskor nyilatkozzon az íj típusáról és a vessző anyagáról.
Korosztályok és nevezési díjak:
 • Szenior (tiszteletreméltó férfi/nő) 51 év és felett 3.500 Ft
 • Felnőtt (vitéz/fehérnép) 21-50 év között              3.500 Ft
 • Ifjúsági (dalia/leányzó)  18-20 év között              3.500 Ft
 • Kadet (dalia/leányzó)    15-17 év között              2.500 Ft
 • Gyerek (apród)              10-14 év között              1.500 Ft
 • Mini (törpe)                   10 év alatt                      1.500 Ft
Aki nem rendelkezik érvényes versenyengedéllyel, annak + 500 Ft a nevezési díj.
A mini kategória nem szerezhet kvalifikációs jogot.
A nevezési díj tartalmaz egy meleg ebédet. A kísérők részére előnevezéskor ebéd
igényelhető (900 Ft). a helyszínen büfé üzemel.
Díjazás: Az 1-3. helyezettnek érem oklevél, 4-6. helyezettnek oklevél.
Időrend:
 • 8:00-9:30 helyszíni nevezés, bemelegítés.
 • 9:30-10:00 megnyitó, versennyel kapcsolatos tájékoztató, csapatbeosztás.
 • 10:00 verseny, a csapatok beérkezése után ebéd, távlövő próba, eredményhirdetés.
Mindenkit szeretettel vár: a SegŐsdi Hagyományőrző és Íjász Egyesület.
 
16/08/30Történelmi verseny HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokság 2016
 HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokság 2016 Tisztelettel meghív minden történelmi íjat feszítő íjászt a Magyar Íjász Szövetség történelmi szakága és a Kerecsényi László Íjász Egyesület Gyulára az első hivatalos Történelmi Íjász Világbajnokságra! A verseny nyílt nevezésű!!! Versenykiírás és információk, nevezési oldal: http://hdhiaa.net/registration/weblap/1st-historical-archery-wch-30-8-2016/24/eng/invite.archery    
16/12/11Történelmi verseny IV. Történelmi pálya íjász verseny
IV.
Történelmi pálya íjász verseny Sümegi Vár fedett Arénájában
 
 
A nagy sikerre való tekintetre a Nemesbüki Kinizsi Íjász Egyesület 2016. decemberében is megrendezi a Sümegi Vár fedett Arénájában a IV. történelmi pályaíjász versenyét, amelyre tisztelettel meghív benneteket !!
 
Rendező:Kinizsi Íjász Közhasznú Egyesület
Várkapítány Lovagi Torna Egyesület
 
A verseny időpontja: 2016.12.11
Kategóriák:Nomád íjak
Longbow (ablakos és történelmi különvéve)
Vadászíjak (vendég kategóriában)
Korosztályok, nemek és kategóriák különvéve
 
A verseny lefolyása: 8:00 nevezés a Várcsárdában, regisztráció,
                                          Belövés a fedett arénában
9:30 Fegyver ellenőrzés
10: 00 Megnyitó
 
Várható befejezés: kb. 16:00
 
Korosztályok és nevezések:   Senior50 év fölött 3300 Ft
Felnőtt: 19-50 éves kor 3300 Ft
Ifjúsági: 14-18 éves kor 3300 Ft
Gyerek: 14 alatt 2500 Ft
Mini : Csak az ebédet fizeti ( 1000 Ft )
 
A nevezési díj az egyszeri étkezés díját tartalmazza.
 
Célok:12 db lőállás 100cm-es szalma vesszőfogókon
80 cm történelmi lőlap (Fekete – Fehér)
 
Pontozás: 1 – 3 – 5 pont
 
Három különböző távolság: 24 lövés 15m
24 lövés 20m
24 lövés 25m
 
(Gyerek felnőtt egy távolról lő)
Szeretnénk, ha az íjhoz igazodó öltözetet viselnétek, viseljétek büszkén, de ennek hiánya nem kizáró ok.
 
Díjazás: I. II. III. helyezet: érem, oklevél
IV. V. helyezet: oklevél
 
A várkapitány felajánlásáért az összes tradícionális kategória első helyezettje fog megküzdeni a MESTEREK DÖNTJÉBEN !!
 
Várkapitányi felajánlás :
1 db 2 fő 2 éjszakára részére ajándékutalvány a Hotel Kapitány****s Wellness-be hétköznap
 
 
A versenyre jelentkezni Vass Viktornál lehet, a timsinas@freemail.hu e-mail címen vagy a 0630/264-3172 telefonszámon lehet.
 
Nevezési határidő: 2016. 12. 09. 12 óráig
BTE: Vass Viktor
 
Támogatóink: Hotel Kapítány Wellness
Várkapítány Lovagi Torna Egyesület
Hunyadi Borház Sümeg
Hunting BT. Keszthely
Tarcsi Veres Imre Íjkészítő
Aranysólyom Íjászegyesület (Antal Nándor)
Sümegi Vár Csárda
Papp Tamás vállalkozó
Schmidt Mihály – Vesszőfogó készítő
 
A verseny fővédnöke: Papp Imre várkapitány
 
A biztonsági szabályok a helyszínen lesznek ismertetve.
A változás jogát a szervezők fentartják.
 
 
Vass Viktor
elnök
 
17/01/07Történelmi verseny Újévköszöntő Hódmezővásárhelyen
Újévköszöntő hagyományőrző íjászverseny Hódmezővásárhelyen.
Kedves hagyományőrző és íjász barátaink!

A Hódmezei Őrzők sok szeretettel hívnak meg benneteket, a 2017. Fergeteg Havának (január) 7. napján ( szombat )  megrendezésre kerülő VIII. Újévköszöntő Íjászversenyünkre. Reméljük, ez alkalommal is jó hangulatban baráti körben ünnepelhetjük az Új Esztendőt. A rendezvény, a hagyományőrző íjászat színvonalát hivatott emelni, emellett az íjászbarátságok kialakulását is lehetővé teszi.

A helyszín: Figyelem a régi helyen !!! Hódmezővásárhely (a Sóshalmi  Olvasókör a 47-es út mellett 184-185 km között ) a Vásárhelyről Orosháza irányába táblával jelölve.

Verseny jellege: Szabadban "2D", "3D", Ügyességi, 2 x 12 célon, célonként 3 lövés, 3-30 méter közötti távolságokon.

Nevezés: pusztai íj favesszővel illetve vadászreflex  . Az íjhoz illő viselet ajánlott!

Nevezési díjak előnevezéssel:
- Felnőtt: 3000 Ft/fő (14 év fölött),
- Gyermek: 1500 Ft/fő (14 év alatt).

A versenyre nevezőket vendégül látjuk egy tányér meleg ételre. (Vendég ebédet 800,- forintért tudunk biztosítani)
Helyszíni nevezés +500 Ft/fő
Előnevezés: E-mail: mailto:hodmezeiorzok@freeweb.hu

Helyszíni nevezés, regisztráció: 8:30-tól
Verseny kezdete: 10:00

Korcsoportok:
- Gyermek (8-13),
- Ifjúsági (14-17),
- Felnőtt Nő (18-49),
- Felnőtt Férfi (18-49),
- Idős (50-)

Díjazás: korcsoportonként az I.-III. helyezett, 5 főnél kisebb létszám esetén az I. helyezett.
Legyünk méltóak az őseinkhez!

A verseny alatt a MISZ biztonsági szabályai az irányadóak!

A rendezvény ideje alatt büfé üzemel. Információ, versenyért felelős személyek: - Botyánszki Zsolt: 06-30/943-9051 Imre Péter: 06-70/635-5660

BTE: Fülöp Csaba

Mindenkit szeretettel várunk!

Hódmezei Őrzők
17/04/02Történelmi verseny Íjászverseny Nyers Csabánál
 
 
Íjászverseny Nyers Csabánál
 
 
2017 Április 2-án  vasárnap Budakalászon íjászversenyt rendezünk a Holló utca 45-ben, a Hollóvölgyben, értékes tarsolyos nyereményekkel – ebéddel, „gömböckével”.
 
Célunk: nemes versengésben, baráti szellemben tisztelegni apáink tudása előtt.
 
Küzdeni: atyáink hagyományos nomád, illetve long-bow íjakkal, favesszővel és vadászreflex íjjakkal lehetséges.
 
Figyelem változás a kezdés időpontjában.
 
Program:

Nevezés: 9.00.-9-45.
Versenykezdés: 10.00.
Befejezés 17.00.
Eredményhirdetés: 17.00.
 
A verseny vége és az eredményhirdetés között távlövést tartunk, a legjobb 12 íjász mesterek döntőjét lő.
 
Nevezési díjak:
 
Felnőtt: 3000.-  ( 18-50 )
Ifi: 3000.-  ( 14-18 )
Gyerek: 2000.- (  9- 14 )
Mini: 500.- (  -9 )
A nevezési díj tartalmazza az ebédet.( Honfoglalás kori gabonaétel - akár vega is + desszert)

Pontos cím: Budakalász, Holló utca 45.

A verseny 5-25 m. es távon 2D. ill.  3D célokkal lesz lebonyolítva, hagyományos csoportbeosztással.
Minden kedves magyar íjászt és barátaikat nagy szeretettel várunk.
 
BTE: Dombóvári Lajos
 
Érdeklődni Nyers Csabánál: 06-20 367-26-75
 
 
 
Minden hétvégén gyakorló-edzéseket szervezünk kezdőknek és haladóknak; szombaton vasárnap délelőtt 10-től este 18 óráig. Bérelhető íjakat és vesszőket biztosítunk. Csoportos kirándulásokat szervezünk a feltételezett Ősbuda – Attila várhoz!
 
17/04/15Történelmi verseny IX. Bornemissza Gergely kupa (MÓDOSÍTOTT NEVEZÉS!!!)
                                IX. Bornemissza Gergely kupa     
   Ha húsvét, akkor Eger, ha locsolkodás, akkor csakis szurokkal! Íjászverseny a történelmi falak között, ahol most az idei első kvalifikációs versenyt rendezzük. Ügyességi feladatok, 3D-s állatok és a magyar bajnokságon használatos céltáblák váltogatják egymást. A versenyen örömíjászok is indulhatnak, illetve akik nem akarnak a történelmi OB-n részt venni.   
A lebonyolítás a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága által kiírt szabályzat szerint zajlik. Akik esetleg nem ismernék, vagy nem tudnak még a változásokról, azoknak néhány támpont: a legfontosabb, és ezt tüntessük fel előnevezéskor is: három féle íjtípussal lehet nevezni:

„A”: modern anyagú tradicionális (laminált, műgyanta, üvegszálas, egyéb, kifutó nélküli íj, ide tartoznak a hasonló anyagból készült, kifutó nélküli long-bow-k)

„B”: eredeti anyagból készült tradicionális (szaruíj, természetes anyagból készült, kifutó nélküli long-bow)

„C”: vadászíj, kifutós long-bow-k (itt jegyzem meg, mielőtt néhányan elkezdenek vitázni a kifutó helyes, szakszerű elnevezéséről, melyről röpke tizenötöt hallottam már, hogy itt ezt használjuk)   

Miután eldöntötte a versenyző, hogy milyen íj van a birtokában, és milyen korosztályba tartozik, mivel itt is történt változás a szabályzatban (kadett, ifjúsági), már csak az előnevezés van hátra. Tudjuk, hogy nem akar mindenki az OB-n részt venni, de a rendszer adott. Ezen a versenyen nem feltétel a versenyzői engedély, természetesen aki kvalifikálni szeretne, annak igen.  
A versenyen csak favesszővel lehet versenyezni, minden kategóriában! A természetes anyagú íjak csak természetes anyagú nyílvesszőkkel használhatók, a vesszőtestbe vágott, ill. fa vagy szaru nock az elfogadott. Ennél a kategóriánál (tehát „B”) a műanyag nock nem elfogadható!  
 A vár területén, ill. mellette lesznek a pályák, sőt, a kazamata rendszert is meglátogatjuk. Minden kategóriában oklevél, érem, minimum három főnél már kupa, esetenként különdíjazás.  
   
  Verseny helye és ideje: 2017. április 15. (szombat) 10 óra.  Nevezés 9,45-ig a palotaudvaron, gyakorlópálya biztosítva van.  

 Kategóriák és nevezési díjak:
 Mazsola (6 évesig),
 Mini 10 éves korig: ingyenes
 Gyerek (apród) leány, fiú 10-14-ig:  2500 HUF
 Kadett (dalia/leányzó) 14-17-ig:  3000 HUF
 Ifjúsági (dalia/leányzó) 17-20-ig: 3000 HUF
 Felnőtt (vitéz/fehérnép) 20-tól 50-ig: 3000 HUF
 Senior (tiszteletre méltó férfi/nő): 3000 HUF

  A nevezési összegek csak előnevezés esetén érvényesek. Csak a szerda estig beérkezett előnevezéseket tudjuk elfogadni! Helyszíni nevezéskor plusz ezer forint a költség. A versenyzők belépője benne van a nevezési díjban, a kisérők pedig kedvezményesen, 400 forintért vásárolhatják meg a belépéskor. Mivel történelmi verseny, a hagyományőrző ruházat viselése az indulás feltétele. A versennyel kapcsolatban Oláh Tibor (Furé) tud felvilágosítást adni, míg szállásügyben Juhász Gyulát, ill. Mészáros Zitát lehet keresni.  Figyelem! A nevezési díjban nincs benne az ebéd, a versenyzők és a kísérők 1000 forintért vásárolhatnak ebédjegyet a nevezési helyen.

Biztonságtechnikai ellenőr: Oláh Tibor
Versenybíró: Vilmek Attila, Kovács Róbert

Információk:
Előnevezés: MISZ honlap (2017. április 12. 20 óráig)
Árusok, forgalmazók: Duska Orsolya  06 30 5078409
Verseny: Oláh Tibor (Furé)  06 20 9963320
Szállás: Juhász Gyula 06 30 2198000               Mészáros Zita 06 30 6064621  

A verseny után ebéd, majd távlövészet négy korosztályban. Mini, gyerek, ifi és felnőtt. A benevezett versenyzők automatikusan regisztrálnak a távlövészetre, benne van a nevezési díjban.

Jó versenyzést kíván a Dobó István Vármúzeum és az Egri Vitézlő Oskola.
17/05/06Történelmi verseny Kecskemét, történelmi kvalifikációs verseny
  II. HÍRÖS KUPA Történelmi, gyalogos, kvalifikációs és cél-távlövő íjászverseny     VERSENY           -ideje:    2017. május 06. (szombat)                                -helye:   Műkertvárosi Sportcentrum (6000 Kecskemét, Szent István város 1./A.) -célja:    OB-n való indulás jogának (kvalifikáció) megszerzése, valamint az összetett (kvalifikáció + cél-távlövés) egyéni kupa elnyerése.   PROGRAM:                    07:00 – 08:30      Regisztráció és technikai ellenőrzés                                                08:00 – 09:00      Bemelegítési lehetőség                                                09:00 – 09:30      Rendezvény megnyitója, majd eligazítás                                                10:00 – től            Verseny kezdete                                                16:00 – tól            Eredményhirdetés. (Megnyitón pontosításra kerül!)   Nevezés módja, feltételei:               Előnevezni kizárólag a Magyar Íjász Szövetség honlapján lehet: www.misz.hu/versenyek (Megjegyzés: A versenyengedély számhoz – akinek van engedélye – az írja be a kártyán található négyjegyű számot. Akinek nincs, az azt, hogy „eseti” és a monogramját.) A verseny nyílt nevezésű, de OB kvalifikációt csak érvényes MÍSZ versenyzési engedéllyel lehet szerezni!   Nevezési határidő:   2017. május 03. (szerda) 24:00 óráig   A verseny jellege, díjazása:            MÍSZ érvényes Történelmi Íjász Versenyszabályzatnak megfelelő szabadtéri, döntők nélküli, kvalifikációs megmérettetés és cél-távlövő (14 év felett 80 m * 14 év alatt 40 m –es távok * Próbalövés nincs!) egyéni íjászverseny. Távlövéshez legalább 7 db/fő nyílvessző szükséges! Verseny közben íjat és vesszőket cserélni nem szabad! Kvalifikációs verseny díjazása a MÍSZ versenyszabályzatnak megfelelően történik. Összetett versenyen (II. Hírös Kupa) nemenként a fehér-, illetve a kék karótól lövők 1-3. helyezettjei oklevelet, a győztesek (Legalább három fő induló esetén) kupát is kapnak! A versenyre benevezettek között egy élő kecskegidát (Kecskemét címerállata) sorsolunk ki!   Korosztályok és nevezési díjak:                                      Versenyengedély nélkül                     Versenyengedéllyel Gyerek (apród fiú/leány)  14 év és alatta                                     2500,- Ft/fő                                         1500,- Ft/fő    Kadet  (dalia/leányzó)       15-17 év között                                  4000,- Ft/fő                                         3000,- Ft/fő Ifjúsági (dalia / leányzó)   18-20 év között                                   4000,- Ft/fő                                         3000,- Ft/fő          Felnőtt (vitéz / fehérnép)   21-50 év között                                   4000,- Ft/fő                                         3000,- Ft/fő          Tiszteletreméltó (férfi/nő) 51 év felett                                           4000,- Ft/fő                                          3000,- Ft/fő          Helyszíni nevezés               (egységesen)                                        5000,- Ft/fő                                         4000,- Ft/fő   Versenyengedélyekkel kapcsolatos információk:      http://misz.hu/news/versenyengedély-info-2017          Nevezési díjakat legkésőbb a regisztráció során, a helyszínen kell megfizetni! Aki az előnevezés ellenére nem jelenik meg, és határidő (2017.05.03.) előtt nem mondta le nevezését, annak ki kell fizetnie a nevezési díját! Ha a kifizetés a verseny kezdetéig nem teljesül, akkor az egyesületének többi nevezett tagjának eredményei nem kerülnek értékelésre!    Rendező:                                    Kecskeméti Íjász Egyesület       (Székhely: 6000 Kecskemét, Szent István város 1./A)  Levelezési cím:                            6000 Kecskemét, Sztravinszkij u. 32. Felelős vezető:                              Dudás Mihály KÍE elnök               Biztonságtechnikai ellenőr:          Benedek Tamás                                                                Versenybíró:       Gergics József További információ:                       Gergics József             (T: +3630/965-2559)                                                                Fodor Balázs               bazsifodor@gmail.com                                                       Étkezés:  „A” normál, vagy „B” kímélő, meleg ebédet 800,- Ft/fő áron, az előnevezéssel együtt igényelhető és a regisztráció során, a helyszínen kell megfizetni. A verseny színhelyén büfé üzemel.   Íjászversenyen való részvétellel a versenyző és annak kísérői beleegyeznek, hogy róluk a verseny ideje alatt a szervezők, fénykép és videó anyagot készíthetnek, s azokat a későbbiek során nyilvánosságra is hozhatják!
17/05/20Történelmi verseny DAR Történelmi VS. 2. forduló – Kiskundorozsma
 A Dorozsmai Íjászok Baráti Köre SE csapata nevében, tisztelettel meghívunk minden kedves íjász- és sporttársunkat a 2017-es Dél-alföldi Régió Történelmi Versenysorozat második állomására, Kiskundorozsmára. 
Időpont: 2017. május 20. (szombat)
»–› Nevezés: 08:00 – 09:30
»–› Kezdés: 10:00
 
Nevezés helyszíne: Dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház
Szeged-Kiskundorozsma, Negyvennyolcas u. 12.
 
Parkolás: lásd a térképen jelölve
http://dorozsmai-ijaszok.hu/letoltesek/DAR_VS_2017_parkolas.jpg
 
Verseny helyszíne: Hősök Ligete
 
Verseny részletes szabályai: a DAR 2017 történelmi szabályzata szerint
http://dorozsmai-ijaszok.hu/letoltesek/DAR_VS_2017_versenyszabalyzat.pdf
 
Célok: 21 cél, célonként 3 lövés (6 egyforma, névvel ellátott vessző ajánlott)
 
BTE: Melter László Gyula (Engedély száma: BTE2014/113)
 
Kategóriák:
»–› Pusztai modern:
modern anyag, 6 db favessző, madártoll, gyakorló hegy, nockot érintő húzókéz.
»–› Longbow modern:
modern anyag, 6 db favessző, madártoll, gyakorló hegy, nockot érintő húzókéz.
»–› Pusztai és longbow természetes:
természetes anyag, 6 db favessző, madártoll, gyakorló hegy, nockot érintő húzókéz.
»–› Vadászreflex:
faközép célzó készülék, kattintó nélkül, 6 db fa vagy carbon vessző (szabadon választott) gyakorló heggyel, „pom-pom”, rövid stabilizátor maradhat, nockot érintő húzókéz.
Ide tartozik az ablakos longbow is! Ajánlott a MÍSZ szabályzatához igazodva a polcot használni kifutónak, de maradhat a klasszikus kifutó is (szabadon választott).
»–› Barebow (fémközép):
6 db carbon vessző, a húrmértékes célzás (csak ebben a kategóriában) megengedett.
 
Korosztályok:
»–› 0-tól 10-ig lány/fiú
»–› 10-től 14-ig lány/fiú
»–› 14-től 18-ig lány/fiú
»–› 18-tól 30-ig nő/férfi
»–› 30-tól 50-ig nő/férfi
»–› 50+ nő/férfi (ha betöltötte az 50. életévet)
 
FIGYELEM! A betöltött kort vesszük figyelembe. Nincs korosztályváltás! Mindenki, a korának megfelelő korosztályban kell, hogy nevezzen. A nevezés során a helyszínen okmánnyal kell a pontos születési dátumot igazolni. Pl. személyi igazolvány, diákigazolvány, TAJ kártya, MÍSZ kártya. Ez MINDENKIRE ÉRVÉNYES! Hagyományőrző viselet nem kötelező, de megköszönjük, ha ezzel is emeled a program színvonalát.
 
Nevezés
 
Előnevezés:
2017. május 17. (szerda) 17.00-ig lehet nevezni a dorozsmai.ijaszok[kukac]gmail.com címen. Az előnevezéseket visszaigazoljuk.
 
Nevezés adatai:
Név:
Egyesület (ha van):
Korosztály/Születési dátum:
Íjkategória:
MÍSZ ig. szám (ha van):
Vendégebéd (ha van):
 
Nevezési díjak előnevezéssel:
»–› Felnőtt (14 év fölött) – 3.000 Ft/fő
»–› Gyermek (14 év alatt) – 1.500 Ft/fő
Helyszíni nevezés: + 500 Ft/fő
A nevezési díjban benne van az ebéd.
Vendég ebéd: 800 Ft/fő
 
A rendezvény ideje alatt büfé üzemel.
 
Díjazás: Az első három helyezettnek érem + oklevél.
 
A verseny ideje alatt az alkohol fogyasztása TILOS!
 
A változtatás jogát a szervezők fenntartják. A rendezvény ideje alatt a Hősök Ligetén átvezető sétány lezárásra kerül, ezért a dorozsmai lakosok szíves megértését előre is köszönjük!
 
DAR versenysorozat állomásai
 
1. forduló – április 30. (vasárnap) Kiskunhalas – Kiskunhalasi Napsólymok
2. forduló – május 20. (szombat) Kiskundorozsma – Dorozsmai Íjászok BKSE
3. forduló – június 4. (vasárnap) Szeged – Szittya Hagyományőrző Íjász Egyesület
4. forduló – június 18. (vasárnap) Hetényegyháza – HISZE
5. forduló – július 29. (szombat) Kétegyháza – Turul HISZK
6. forduló – Döntő – szept. 10. (vasárnap) Kiskunfélegyháza – Turul Koppány Íjászai HE

http://dorozsmai-ijaszok.hu/dar-tortenelmi-versenysorozat-ii-fordulo/
https://www.facebook.com/events/1409714529072037/
 
17/05/20Történelmi verseny DAR Történelmi VS. 2. forduló – Kiskundorozsma
A Dorozsmai Íjászok Baráti Köre SE csapata nevében, tisztelettel meghívunk minden kedves íjász- és sporttársunkat a 2017-es Dél-alföldi Régió Történelmi Versenysorozat második állomására, Kiskundorozsmára. 
 
Időpont: 2017. május 20. (szombat)
»–› Nevezés: 08:00 – 09:30
»–› Kezdés: 10:00
 
Nevezés helyszíne: Dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház
Szeged-Kiskundorozsma, Negyvennyolcas u. 12.
 
Parkolás: lásd a térképen jelölve
http://dorozsmai-ijaszok.hu/letoltesek/DAR_VS_2017_parkolas.jpg
 
Verseny helyszíne: Hősök Ligete
 
Verseny részletes szabályai: a DAR 2017 történelmi szabályzata szerint
http://dorozsmai-ijaszok.hu/letoltesek/DAR_VS_2017_versenyszabalyzat.pdf
 
Célok: 21 cél, célonként 3 lövés (6 egyforma, névvel ellátott vessző ajánlott)
 
BTE: Melter László Gyula (Engedély száma: BTE2014/113)
 
Kategóriák:
»–› Pusztai modern:
modern anyag, 6 db favessző, madártoll, gyakorló hegy, nockot érintő húzókéz.
»–› Longbow modern:
modern anyag, 6 db favessző, madártoll, gyakorló hegy, nockot érintő húzókéz.
»–› Pusztai és longbow természetes:
természetes anyag, 6 db favessző, madártoll, gyakorló hegy, nockot érintő húzókéz.
»–› Vadászreflex:
faközép célzó készülék, kattintó nélkül, 6 db fa vagy carbon vessző (szabadon választott) gyakorló heggyel, „pom-pom”, rövid stabilizátor maradhat, nockot érintő húzókéz.
Ide tartozik az ablakos longbow is! Ajánlott a MÍSZ szabályzatához igazodva a polcot használni kifutónak, de maradhat a klasszikus kifutó is (szabadon választott).
»–› Barebow (fémközép):
6 db carbon vessző, a húrmértékes célzás (csak ebben a kategóriában) megengedett.
 
Korosztályok:
»–› 0-tól 10-ig lány/fiú
»–› 10-től 14-ig lány/fiú
»–› 14-től 18-ig lány/fiú
»–› 18-tól 30-ig nő/férfi
»–› 30-tól 50-ig nő/férfi
»–› 50+ nő/férfi (ha betöltötte az 50. életévet)
 
FIGYELEM! A betöltött kort vesszük figyelembe. Nincs korosztályváltás! Mindenki, a korának megfelelő korosztályban kell, hogy nevezzen. A nevezés során a helyszínen okmánnyal kell a pontos születési dátumot igazolni. Pl. személyi igazolvány, diákigazolvány, TAJ kártya, MÍSZ kártya. Ez MINDENKIRE ÉRVÉNYES! Hagyományőrző viselet nem kötelező, de megköszönjük, ha ezzel is emeled a program színvonalát.
 
Nevezés
 
Előnevezés:
2017. május 17. (szerda) 17.00-ig lehet nevezni a dorozsmai.ijaszok[kukac]gmail.com címen. Az előnevezéseket visszaigazoljuk.
 
Nevezés adatai:
Név:
Egyesület (ha van):
Korosztály/Születési dátum:
Íjkategória:
MÍSZ ig. szám (ha van):
Vendégebéd (ha van):
 
Nevezési díjak előnevezéssel:
»–› Felnőtt (14 év fölött) – 3.000 Ft/fő
»–› Gyermek (14 év alatt) – 1.500 Ft/fő
Helyszíni nevezés: + 500 Ft/fő
A nevezési díjban benne van az ebéd.
Vendég ebéd: 800 Ft/fő
 
A rendezvény ideje alatt büfé üzemel.
 
Díjazás: Az első három helyezettnek érem + oklevél.
 
A verseny ideje alatt az alkohol fogyasztása TILOS!
 
A változtatás jogát a szervezők fenntartják. A rendezvény ideje alatt a Hősök Ligetén átvezető sétány lezárásra kerül, ezért a dorozsmai lakosok szíves megértését előre is köszönjük!
 
DAR versenysorozat állomásai
 
1. forduló – április 30. (vasárnap) Kiskunhalas – Kiskunhalasi Napsólymok
2. forduló – május 20. (szombat) Kiskundorozsma – Dorozsmai Íjászok BKSE
3. forduló – június 4. (vasárnap) Szeged – Szittya Hagyományőrző Íjász Egyesület
4. forduló – június 18. (vasárnap) Hetényegyháza – HISZE
5. forduló – július 29. (szombat) Kétegyháza – Turul HISZK
6. forduló – Döntő – szept. 10. (vasárnap) Kiskunfélegyháza – Turul Koppány Íjászai HE

http://dorozsmai-ijaszok.hu/dar-tortenelmi-versenysorozat-ii-fordulo/
https://www.facebook.com/events/1409714529072037/
17/07/08Történelmi verseny XV. Dobó István Kupa
  XV. Dobó István kupa       Történelmi íjászverseny a legendás falak között, ezúttal némi nosztalgiával a régi versenyek szellemében. A verseny örömíjász jellegű, az Egri Csillagok ihlette feladatokkal, ügyességi és 3-D-s állatokkal, valamint néhány mozgó cél is nehezíti a pályát.    A lebonyolítás a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága által kiírt szabályzat szerint zajlik. Akik esetleg nem ismernék, vagy nem tudnak még a változásokról, azoknak néhány támpont: a legfontosabb, és ezt tüntessük fel előnevezéskor is: három féle íjtípussal lehet nevezni: „A”: modern anyagú tradicionális (laminált, műgyanta, üvegszálas, egyéb, kifutó nélküli íj, ide tartoznak a hasonló anyagból készült, kifutó nélküli long-bow-k) „B”: eredeti anyagból készült tradicionális (szaruíj, természetes anyagból készült, kifutó nélküli long-bow) „C”: vadászíj, kifutós long-bow-k (itt jegyzem meg, mielőtt néhányan elkezdenek vitázni a kifutó helyes, szakszerű elnevezéséről, melyről röpke tizenötöt hallottam már, hogy itt ezt használjuk)   Miután eldöntötte a versenyző, hogy milyen íj van a birtokában, és milyen korosztályba tartozik, mivel itt is történt változás a szabályzatban (kadett, ifjúsági), már csak az előnevezés van hátra.     A versenyen csak favesszővel lehet versenyezni, minden kategóriában! A természetes anyagú íjak csak természetes anyagú nyílvesszőkkel használhatók, a vesszőtestbe vágott, ill. fa vagy szaru nock az elfogadott. Ennél a kategóriánál (tehát „B”) a műanyag nock nem elfogadható!    A vár területén, ill. mellette lesznek a pályák, sőt, a kazamata rendszert is meglátogatjuk. Minden kategóriában oklevél, érem, minimum három főnél már kupa, esetenként különdíjazás.       Verseny helye és ideje: 2017. július 8. (szombat) 10 óra.  Nevezés 9,45-ig a palotaudvaron, gyakorlópálya biztosítva van.     Kategóriák és nevezési díjak:  Mini 10 éves korig: ingyenes  Gyerek (apród) leány, fiú 10-14-ig:  2000 HUF  Kadett (dalia/leányzó) 14-17-ig:  3000 HUF  Ifjúsági (dalia/leányzó) 17-20-ig: 3000 HUF  Felnőtt (vitéz/fehérnép) 20-tól 50-ig: 4000 HUF  Senior (tiszteletre méltó férfi/nő): 4000 HUF   A nevezési összegek csak előnevezés esetén érvényesek. Csak a szerda estig beérkezett előnevezéseket tudjuk elfogadni! Helyszíni nevezéskor plusz ezer forint a költség. A versenyzők belépője benne van a nevezési díjban, a kisérők pedig kedvezményesen, 400 forintért vásárolhatják meg a belépéskor. Mivel történelmi verseny, a hagyományőrző ruházat viselése az indulás feltétele. A versennyel kapcsolatban Oláh Tibor (Furé) tud felvilágosítást adni, míg szállásügyben Juhász Gyulát, ill. Mészáros Zitát lehet keresni.  Figyelem! A nevezési díjban benne van az ebéd is, a kísérők 1000 forintért vásárolhatnak ebédjegyet a nevezési helyen. A mini kategória nevezése ingyenes, de ebédjegy itt nem jár, külön vásárolható. Biztonságtechnikai ellenőr: Oláh Tibor Versenybíró: Vilmek Attila, Kovács Róbert                                            Információk: Előnevezés: jakab_niki@freemail.hu (2017. július 8.  20 óráig) Árusok, forgalmazók: Duska Orsolya  06 30 5078409 Verseny: Oláh Tibor (Furé)  06 20 9963320 Szállás: Juhász Gyula 06 30 2198000               Mészáros Zita 06 30 6064621  A verseny után ebéd, majd távlövészet négy korosztályban. Mini, gyerek, ifi és felnőtt. A benevezett versenyzők automatikusan regisztrálnak a távlövészetre, benne van a nevezési díjban. Jó versenyzést kíván a Dobó István Vármúzeum és az Egri Vitézlő Oskola.  
17/07/09Történelmi verseny Íjászverseny Nyers Csabánál
 
 
Íjászverseny Nyers Csabánál
 
 
2017 Július 9-én  vasárnap Budakalászon íjászversenyt rendezünk a Holló utca 45-ben, a Hollóvölgyben, értékes tarsolyos nyereményekkel – ebéddel, „gömböckével”.
 
Célunk: nemes versengésben, baráti szellemben tisztelegni apáink tudása előtt.
 
Küzdeni: atyáink hagyományos nomád, illetve long-bow íjakkal, favesszővel és vadászreflex íjjakkal lehetséges.
 
Figyelem változás a kezdés időpontjában.
 
Program:

Nevezés: 9.00.-9-45.
Versenykezdés: 10.00.
Befejezés 17.00.
Eredményhirdetés: 17.00.
 
A verseny vége és az eredményhirdetés között távlövést tartunk, a legjobb 12 íjász mesterek döntőjét lő.  
 
Nevezési díjak:
 
Felnőtt: 3000.-  ( 18-50 )
Ifi: 3000.-  ( 14-18 )
Gyerek: 2000.- (  9- 14 )
Mini: 500.- (  -9 )
A nevezési díj tartalmazza az ebédet.( Honfoglalás kori gabonaétel - akár vega is + desszert)

Pontos cím: Budakalász, Holló utca 45.

A verseny 5-25 m. es távon 2D. ill.  3D célokkal lesz lebonyolítva, hagyományos csoportbeosztással.
Minden kedves magyar íjászt és barátaikat nagy szeretettel várunk.
 
BTE: Dombóvári Lajos
 
Érdeklődni Nyers Csabánál: 06-20 367-26-75
 
 
 
Minden hétvégén gyakorló-edzéseket szervezünk kezdőknek és haladóknak; szombaton vasárnap délelőtt 10-től este 18 óráig. Bérelhető íjakat és vesszőket biztosítunk. Csoportos kirándulásokat szervezünk a feltételezett Ősbuda – Attila várhoz!
    
17/07/22Történelmi verseny VI. Kun László Kupa Hódmezővásárhely


VI. Kun László Kupa
 
Történelmi verseny
 
Kedves hagyományőrző és íjász barátaink!
 
A Hódmezei Őrzők sok szeretettel hívnak meg benneteket, a 2017. Áldás  havának 22. napján megrendezésre kerülő VI. Kun László Kupa Íjászversenyükre .
 
A rendezvény, a hagyományőrző íjászat színvonalát hivatott emelni, emellett az íjászbarátságok kialakulását is lehetővé teszi.
 
Helyszín! : Hódmezővásárhely Motorkrosszpálya , , (47-es főút Szeged irányába a Laktanya után ) a 47-es út mellett Vásárhelyről Szeged  irányába táblával jelölve.
 
Verseny jellege: Szabadban „2D”, „3D”, Ügyességi, 2 x 15 célon, célonként 3 lövés, 3-30 méter közötti távolságokon.
Nevezés: történelmi íjak, favesszővel. Az íjhoz viselet ajánlott.    
                vadászreflex íjak          
 
Nevezési díjak előnevezéssel:
Felnőtt:  2500 Ft (14 év fölött).
Gyermek: 1500.Ft (14 év alatt).
Helyszíni nevezés +500 ,- Ft/fő
 
Előnevezés: E-mail: hodmezeiorzok@gmail.com
 
Regisztráció:                          08:00-tól
Verseny kezdete :                  09:30
- Szenior (Tiszteletreméltó) 50 és fölötte
- Felnőtt (Vitéz) 19-30; 31-49
- Ifjúsági (Dalia) 15-18
- Gyerek (Apród) 10-14
nemenkénti fiú, lány, férfi, női bontásban
mini 0-10 nemek összevonva- Szenior (Tiszteletreméltó) 50 és fölötte
- Felnőtt (Vitéz) 19-30; 31-49
- Ifjúsági (Dalia) 15-18
- Gyerek (Apród) 10-14
nemenkénti fiú, lány, férfi, női bontásban
mini 0-10 nemek összevonva
 
 
Korcsoportok:
 • mini nemek összevonva                                             ( 0-10),
 • Gyermek    (Apród)                                                       ( 10-14), 
 • Ifjúsági    fiú,lány   (Dalia)                                         ( 15-18),
 • Felnőtt   férfi , Nő  (Vitéz)                                          (19-49), 
 • Idős                                                                                     (50-)
 • - Szenior (Tiszteletreméltó) 50 és fölötte
  - Felnőtt (Vitéz) 19-30; 31-49
  - Ifjúsági (Dalia) 15-18
  - Gyerek (Apród) 10-14
  nemenkénti fiú, lány, férfi, női bontásban
  mini 0-10 nemek összevonva- Szenior (Tiszteletreméltó) 50 és fölötte
  - Felnőtt (Vitéz) 19-30; 31-49
  - Ifjúsági (Dalia) 15-18
  - Gyerek (Apród) 10-14
  nemenkénti fiú, lány, férfi, női bontásban
  mini 0-10 nemek összevonva

 
Díjazás: kategóriánként az I.-III. helyezett.
 
Vándorkupa: A legjobb eredményt elért hagyományőrző  csapatnak (a legjobb 3 íjász eredménye számít )
 
Legyünk méltóak az őseinkhez!
 
A verseny alatt a MISZ biztonsági szabályai az irányadóak!
 
 
A verseny a Hód-tavi csatának állít emléket  ,A péntek esti érkezés esetén  tehát úgy készüljetek sátor , jurta állítási lehetőség lesz !!! Ezt kérem előre jelezni !
Étkezési  lehetőség  , Büfé  ,péklángos  és még sok sok finomság vásárolható.
 
Információ, versenyért felelős személyek:
- Botyánszki Zsolt:                 06-30/943-9051 
- Imre Péter :                          06-70/635-5660
 
BTE: Fülöp Csaba
 
Mindenkit  szeretettel várunk!
 
Hódmezei Őrzők
17/08/26Történelmi verseny VII. Ónodi Nyílröptető Viadal
 Az Úr 2017. évének Új kenyér havának (augusztus) 26. napján Atilla Sólymai ismét történelmi megmérettetésre hívják mindazokat, kik az íjfeszítés mesterségében igencsak járatosak és azt az Ónodi vár ódon falai közt be kívánják bizonyítani.
E nemes versengésen bárki részt vehet, ki történelmi íjjal bír, vesszőit fából készíti, madarak tollával díszíti és gyakorló heggyel látott el. Örömmel vesszük, ha az esemény tiszteletére történelmi ruhát ölt, bár a részvételnek ez nem feltétele. Valamint a vadászreflex és longbow íjakkal küzdőket is szeretettel várjuk, akik természetesen külön kategóriában versenyezhetnek.

A viadal során 2D, 3D és ügyességi célokat kell meglőni, összesen 21-et, célonként három esetleg négy vesszővel. Nevezési díjak:
 •  mini (0 - 5 év), mazsola leány, fiú (6 - 8 év) nincs
 •  apród leány, fiú (9 - 11 év) 1500Ft
 •  leányka, levente (12 - 14 év) 1500Ft
 •  menyecske, dalia (15 - 18 év) 2000Ft
 •  fehérnép, vitéz (19 – 49 év) 2500Ft
 •  tiszteletreméltó hölgy, úr ( 50+ ) 2500Ft
A helyszínen ebéd igényelhető 800.-Ft ellenében. Tervezett program: az érkezőket reggel 8 órától 9:30-ig fogadjuk, majd a megnyitót követően 10 órától kezdődik az versengés, melyet ízletes ebéd követ, és míg szorgos asszonyaink az eredményeket összesítik addig vetélkedőkkel múlathatják az időt.
Díjazás: kategóriánként az első három helyezett érmet, oklevelet kap. Kihirdettetik továbbá a legeredményesebb csapat, mely neve felkerül a 2011 évben alapított vándordíjra, mit a következő viadal kezdetéig birtokolhat. (Ezen versengésben csak azon csapatok vehetnek részt, amely legalább 3 fővel nevezetek. A csapat eredményébe a 3 legeredményesebb íjász pontszáma számíttatik be.) 

A felszerelést érintő esetleges károkért és sérülésekért a szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak! A versenyen való részvétel saját felelősségre történik!

A rendezőség a történelmi íjászatot szabadidős sportnak tekinti és ezt a rendezvényt is egyértelműen szabadidős eseményként határozza meg!

További részletek: Farkas István telefon: +36 70 388 3278 
email: farkasi@pr.hu  
17/09/24Történelmi verseny Íjászverseny Nyers Csabánál
 
 
Íjászverseny Nyers Csabánál
 
 
2017 Szeptember 24-én  vasárnap Budakalászon íjászversenyt rendezünk a Holló utca 45-ben, a Hollóvölgyben, értékes tarsolyos nyereményekkel – ebéddel, „gömböckével”.
 
Célunk: nemes versengésben, baráti szellemben tisztelegni apáink tudása előtt.
 
Küzdeni: atyáink hagyományos nomád, illetve long-bow íjakkal, favesszővel és vadászreflex íjjakkal lehetséges.
 
Figyelem változás a kezdés időpontjában.
 
Program:

Nevezés: 9.00.-9-45.
Versenykezdés: 10.00.
Befejezés 17.00.
Eredményhirdetés: 17.00.
 
A verseny vége és az eredményhirdetés között távlövést tartunk, a legjobb 12 íjász mesterek döntőjét lő.  
 
Nevezési díjak:
 
Felnőtt: 3000.-  ( 18-50 )
Ifi: 3000.-  ( 14-18 )
Gyerek: 2000.- (  9- 14 )
Mini: 500.- (  -9 )
A nevezési díj tartalmazza az ebédet.( Honfoglalás kori gabonaétel - akár vega is + desszert)

Pontos cím: Budakalász, Holló utca 45.

A verseny 5-25 m. es távon 2D. ill.  3D célokkal lesz lebonyolítva, hagyományos csoportbeosztással.
Minden kedves magyar íjászt és barátaikat nagy szeretettel várunk.
 
BTE: Dombóvári Lajos
 
Érdeklődni Nyers Csabánál: 06-20 367-26-75
 
 
 
Minden hétvégén gyakorló-edzéseket szervezünk kezdőknek és haladóknak; szombaton vasárnap délelőtt 10-től este 18 óráig. Bérelhető íjakat és vesszőket biztosítunk. Csoportos kirándulásokat szervezünk a feltételezett Ősbuda – Attila várhoz!
 


KalenderMx v1.4.d © by shiba-design.de