Eseménynaptár


Következő 10 esemény, ekkortól: 07/11/10.

Terep verseny3D/Vadász versenyTörténelmi versenyPálya/Terem versenyFutásíjász verseny
Egyéb versenyEgyéb rendezvényNemzetközi versenyKyudoLovasíjász verseny
Próba/Megmérettetés/ViadalÖrömíjász verseny 

14/03/15Próba/Megmérettetés/Viadal Márciusi Próba-Kárpátmedencei Hadjárat Patvarc
2014-Márciusi erőpróba Balassagyarmat-Patvarc
A Kárpátmedencei Hadjárat első viadala!*
Vitalitás SE Balassagyarmat íjászai már negyedik alkalommal kihívást hirdetnek mindazoknak az íjászoknak, kik elég erőt és elszántságot éreznek magukban a következőkben leírt próba teljesítésére!!
A seregszemle célja:
  • Olyan terepviszonyokon és távolságokon használni íjainkat, amelyek 700 évvel ezelőtt még mindennaposak lehettek, harcok és vadászatok során.
  • Az íjak, vesszők és nem utolsó sorban az íjászok teljesítményének minél nagyobb és hatékonyabb kihasználása és felmérése.
  • Az összetett terep adottságait a lehető legjobban kihasználó, látványos, nézők számára is áttekinthető az íjászat iránt érdeklődést keltő verseny teljesítése.
  • Kialakítani egy versenyrendszert mely kapcsolódik az olyan találkozókhoz, mint a Párduc Próba, Magyar pajzslövés, Kis Párduc Próba, Sólyom Próba, Rákosmenti csata, Nimród Próba és az Elődeink ösvényein megmérettetések.
  • Íjászok közötti kapcsolatok ápolása új ismeretségek kötése, egymás tudásának, stílusának, eszközeinek tanulmányozása, tapasztalatok cseréje.

Helyszín, időpont: Gyülekezés, regisztráció: Patvarc faluház, 2014-03-15. 08 órától; 9 órakor megnyitó majd kivonulás a pályára; 9, 30-kor első lövés.

Rövid leírás: Változatos domborzati viszonyok között 50-től 150 méterig elhelyezett célokra összesen 126 lövés leadása, majd egy távolodó céllövés, ami 20 méterről indul és 5 méteres ugrásokkal távolodik a céltól .
Kategóriák: Korosztályi és nemenkénti bontás nincs. Íjtípusokra nincs megkötés, bárki bármilyen íjjal és vesszővel indulhat.

Szabályok Körverseny: 5 darab 2D-s és 1db 3-D-s cél, a célok 1-25 méteres szintkülönbséggel kihelyezve. A célok leküzdése 7 db vesszővel történik, a célok körül a távolság 10%-át kitevő átmérőjű oktogon lesz kijelölve, mely találati zónaként a találat 1/3-át éri. 3 kör körönként 5-15% távolságkülönbség. Körönkénti lővonal színekkel jelölve. (sárga, piros és kék zászló)

Pontozás: cél eltalálása 3 pont, zónalövés 1 pont. Meglőhető összes pontszám 378 pont.

Távolodó-lövés szabályai: Minden résztvevő 3 vesszővel indul, minden fordulóban legalább 1 értékelhető lövést le kell adnia. (ha ez elsőre sikerül nem kell többet lőnie abban a körben) A célt tévesztett vesszőket nem kapja vissza. A verseny addig tart, míg elfogynak a vesszők.

Pontozás: minden leküzdött távolság 2 pont. Amennyiben az utolsó távolságnál többen együtt hibáznak, szétlövéssel döntik el az eredményt. Induló távolság 20-méter, majd fordulónként 5-méter távolodás.

A Megmérettetésről minden Íjász részvételi okiratot kap mely, tanúsítja elszántságát és teljesítményét, és felkerül a Próba ranglistájára!
Részvételi díj egységesen: 1500 Ft.
A próbán való részvételhez előnevezés szükséges mivel a maximum létszám 75 fő! Az előnevezéseket visszajelezzük. Előnevezés: Oláh László olaciazijasz@gmail.com --+36 20 387-5844
Várunk Benneteket! Vitalitás Íjászai.
* Kárpátmedencei Hadjáratról a www.napparducai.hu oldal hírek menüjében található leírás.
14/06/08Próba/Megmérettetés/Viadal Jászdózsa: Kápolna-halmon örömíjász viadal
 Jászdózsa: Kápolna-halmon örömíjász viadal
 
Minden magyar íjfeszítő számára kihirdettetik, hogy a jászdózsai
Kápolna-halmon örömíjász viadal rendeztetik!
 
2014. év június 8.-án Pünkösd vasárnapján pitymallás utáni 8 órára hívatik
minden olyan íjász, ki történelmi íját fa vesszővel használni méltóztatik,
harci gúnyáját magára öltetik és ezzel viadalunk látványának szépségét
emelve, méltóztatik megjelenni.
 
Minden vitéz, aki kiállított céljainkat leküzdi és utána finom étkünkkel hasát
tele tömi, teli hassal, de győzelemre éhesen párbajban szerencséjét próbára teheti.
 
A párbaj végeztével kihirdettetik a viadal legeredményesebb íjásza.
A díjazásból semmilyen életkorú ki nem hagyatik és az alant felsoroltak
szerint díjaztatik:
 
- csemeték: 10 éves korig
- kis legény/leány: 10-14 éves korig
- ifjonc/menyecske: 14-18 éves korig
- dalia/fehérnép: 18-55 éves korig
- Bölcsek: 55 év felett
 
Minden egyéb részlet honlapunkon olvasható.
Honlapunk:
 
www.ijaszklub.jaszdozsa.hu
14/06/21Próba/Megmérettetés/Viadal Szent Iván éji íjász megmérettetés Nagykozár
Szent Iván éji íjász megmérettetés
A Nahal Íjász Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt a nyári napforduló tiszteletére nyárelő havának (június) 21. napján megrendezésre kerülő íjász megmérettetésén, ahol 20 + 1 célon mérhetik össze íjász tudásukat, célonként három lövéssel. A verseny helyszíne: Nagykozári sportpálya és környéke GPS: 46.073568, 18.320687 Kategóriák: tradicionális, vadászreflex   Korcsoportok: mini < 10                         gyerek 10 – 14                         ifjúsági 14 – 18                         felnőtt 18 – 50                         senior 50 < Minden versenyző egy kategóriában nevezhet, a részvétel díjtalan. Minden résztvevő vendégünk egy tányér meleg vacsorára. A versenyen összesen 80 íjászt tudunk fogadni, és mivel a részvétel díjtalan, szeretnénk biztosítani az egyenlő arányú részvételt a Baranya megyei egyesületek tagjainak, ezért megkérünk mindenkit, hogy egyesületenként küldjék el nekünk a nevezni kívánt versenyzők sorrendjét az előnevezés határidejéig. Alapvetően minden Baranya megyei egyesülettől 9-13 fő közötti versenyzőt tudunk fogadni, a fennmaradó helyeket pedig az egyéb nevezésekkel, illetve a megyén kívüli nevezőkkel töltjük fel, de kérünk minden egyesületet, hogy amennyiben több nevezőjük lenne, az ő adataikat is küldjék el, mert amennyiben üres helyek lesznek, mindenképpen szeretnénk feltölteni. A regisztráció során kérjük megadni a versenyző nevét, kategóriáját, korcsoportját, nemét, elérhetőségét (e-mail és telefonszám) és egyesületének nevét. A regisztráció során az egyesületek által küldött sorrendet fogjuk figyelembe venni, és a regisztrációról küldünk visszajelzést. Előnevezés határideje: Június 13. (péntek) 24.00 Előnevezni a nevezes@nahal.hu címen, illetve a 0620/5921785 telefonszámon lehet. Kérünk mindenkit, hogy amennyiben regisztrációját elfogadtuk (visszajeleztünk), de nem tud részt venni a versenyen, mindenképpen jelezze, hogy be tudjuk tölteni a helyeket. Tervezett program:     Regisztráció és belövés: 13.00-14.30                                     Megnyitó: 14.30-15.00                                     Az első lövés: 15.00-19.00                                     Beérkezés, vacsora: 19.00-20.30                                     Ügyességi verseny: 20.30-21.30                                     Eredményhirdetés: 21.30-22.30                                     Lezárás: 22.30-23.00 Ez egy szabadidős rendezvény, amely nem része egyetlen országos versenynek, amelyet valamelyik országos szövetség rendez. Tilos a verseny ideje alatt alkoholt fogyasztani. Tilos a kihelyezett célokra a versenyen kívül rálőni. Tilos szemetelni. Tilos mások testi épségét veszélyeztetni. Amennyiben a fenti szabályokat valaki igazolhatóan megszegi, úgy a versenyből kizárjuk, az eredményét megsemmisítjük és ebben az esetben a nevezési díjat nem áll módunkban megtéríteni. A megmérettetés a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával a Leader program keretében valósul meg.
14/07/12Próba/Megmérettetés/Viadal Elődeink ösvényein- Magor próba II. Kunszentmiklós
        XIII. táv - távcéllövő versenyét rendezi a Nyílegyenes IC és az Íjfeszítő Bt. melyre szeretettel meghívjuk minden érdeklődő íjásztársunkat.    
HELYSZÍN: Kunszentmiklós, Új Vásártér (Kunadacs irányában, a várostábla után 150 m-re). Megközelítés: Budapestről az 51-es főúton Dunavarsány, Kiskunlacháza, Apaj-Kunszentmiklós. Kecskemét irányából az 5-ös főút Kunadacson keresztül (47.021046, 19.141523)
IDEJE: 2014. július 12.  10h (nevezés 8.00-tól)
Célja: emlékezés Elődeink tudásáravalamintmegismerni magunk és íjaink képességeit.    Távcéllövés: 30m; 60m; 90m; 120m; 150m; 180m, (90m-től célkör a táv 10%), célalakkal. Távonként hét lövés. Célfigura három pont. Célkörben lévő célalak kettő pont. Zónán belüli vesszőhegy egy pont.
Kategóriák: női, férfi, tradicionális íjaknak bármilyen típusa. 
Vesszők: normál céllövő fa vessző, egyforma, természetes anyagú tollazással. A célok leküzdése után következik a távlövés.   
Távlövés: mindenki 7db vesszőt lő ki, a lehető legnagyobb távolságra. A végrehajtásra 15 perc áll rendelkezésre. Csak a 150m feletti lövéseket értékeljük! A távokat, 10 méterenkénti szakaszolással számozott karók jelzik. A legtávolabbra lőtt vessző pontot jelent. Pl.: 170-180m között 17 pont, 200-210m között 20 pont. A zavartalan versenyzéshez minimum 10db, olvasható, névvel feliratozott, fa vessző szükséges! A próbán az vehet részt aki a technikai ellenőrzésen részt vesz!  NEVEZÉSI DÍJ: 2000Ft A nevezési díj magába foglal egy meleg ebédet!  ÉRTÉKELÉS: táv – távcéllövés eredménye külön-külön!   DÍJAZÁS: I. hely - Nyílegyenes plakett, II.-III. hely - érem, oklevél. BTE.:Lovász László  KIHÍVÁS: a távlövő versenyek rekordjainak megdöntése! TÁMOGATÓINK: Kunszentmiklós Város Önkormányzata, Fogsordoktor Bt., 7TV Kistérségi Televízió. Minden tízedik előnevezést küldő sporttársunk egy üveg bort nyer!  INFO.: Kádár László: 06 20 34 54 760 Hunyi Tamás: 06-203-353-338  Előnevezést a hunyitamas@gmail.com címre küldjetek. Sporttársi üdvözlettel, a rendezők.

 
14/07/26Próba/Megmérettetés/Viadal Nimród Próba ( 30-140m ) - Nimród - Mohács
 A mohácsi Nimród szeretettel vár minden íjászt a déli végek hagyományteremtő  megmérettetésén a

Nimród Próbán

A kiírást megtekinthetitek a honlapunkon is: www.nimrod-mohacs.hu

Időpont:  Július utolsó szombatja ( 2014. július 26. )

Helyszín:  Kisnyárád, GPS 46.031758,18.553119


A helyszín megközelítéséről ITT található egy térkép, melyen berajzoltuk az útvonalat az autópályától

Program:
07.30 – 09.00  Nevezés
9.15 – 09.30 Megnyitó, lőállások elfoglalása
09.45   Az első vesszők kilövése, a próba kezdete

Nevezési díj:

Nevezési díjat nem kérünk, de a megmérettetéshez való hozzájárulásként adományt elfogadunk, melyeket a kihelyezett becsületkasszában helyezhetnek el a résztvevők.

A próba ideje alatt  a rendezők zsíroskenyeret és ásványvizet biztosítanak az íjászoknak.

Nevezési határidő: 2014. július. 24. 20 óra

Nevezés :  nimrod-mohacs@freemail.hu  (név, kategória, egyesület)

Információ:  Szűcs Gergely  : 20/82-31-609             

A Nimród Próba szabályzata

A próbán a cél két 160 cm magas 80 cm széles alak, és a mögöttük lévő 5m oldalúhosszúságú négyzet, melynek pontozása az aktuális lővonaltól (távolságtól)  függően alakul.Minden távolságról 10 vesszőt kell kilőni, 5-öt az egyik, és 5-öt a másik célra. A két cél távolsága egymástól min 5 méter oldalirányban és 20 méter a távolságeltérésük a lővonalaktól.
A követekző ábrán láthatjuk az elrendezést: 


A próba kategóriái: 

Hagyományos:

-merev szarvú, eredeti eljárással készült íj (szaruíj)-fatestű, fa vagy más természetes anyagú nyílajakos vessző madártollal
 kovácsolt hegy (nincs súlykorlátozás), lehetőleg tüskés, de  elfogadunk köpűst is-A kovácsolt hegy kialakítása olyan legyen hogy felesleges kárt ne okozzon a vesszőfogóban.-Lehetőség szerint  szúró vagy páncéltörő hegy legyen.  

Modern történelmi   
-modern anyagokból készült merev szarvú íj  -fatestű, fa nyílajakos vagy műanyag nockos vessző madártollal  -sporthegy 

A próbán csak nemek szerinti bontás van, korcsoportok szerinti nincs.Az indulás feltétele a betöltött 14. életév!Távcső vagy bármilyen más segédeszköz használata tilos!

Díjazás: 

Az első helyezett mindkét kategóriában egyedi kerámia kupát.
Valamint minden résztvevő aki teljesítette a próbát,elismerő oklevelet kap.


Csapatverseny:
A próba után csapatversenyt is tartunk, melynek szabályai a következők: 
Minden csapat 3 íjászból és egy kürtösből áll. A részletes szabályzat a csatolt képen olvasható
A korhű viselet nem feltétele a versenyen való indulásnak, de kérünk minden versenyzőt, hogy lehetőség szerint az íjához méltó viseletben érkezzen!

BT.: Szűcs Gergely 

VÁRUNK MINDENKIT, AKIKET A HAGYOMÁNYOK ŐRZÉSE, AZ ÍJAK ÉS AZ ÍJÁSZAT SZERETETE KÖZÉNK HOZ, VALAMINT AKIKNEK A MEGMÉRETTETÉS LEHETŐSÉGE VONZÓ KIHÍVÁST JELENT! 

 
14/11/15Próba/Megmérettetés/Viadal Távcéllövő vadász verseny
Szeretettel meghívunk mindenkit a Nyílegyenes Íjász Club által rendezett távcéllövő vadász versenyre! Időpontja: 2014.11.15. szombat.
A verseny jellege:
Távcéllövés 3D-s és 2,5 D-s állatcélokra, 6 cél, 2 kör, célonként 5 vessző, összesen 60 lövés. A Nyílegyenes Íjász Club hagyományteremtő szándékkal hívja életre ezt az ősz végi táv-vadász versenyt. A verseny pontozása: 10p a találat, 5p a kijelölt zónán belüli vessző. A zóna mérete minden távon egy 6 méter átmérőjű kör. Az elhelyezett célok 50-70-90-110-130-150 méterre vannak.
Verseny helyszíne: Kunszentmiklós, Új Vásártér, a Nyílegyenes IC lőtere
Megközelítés: Budapestről az 51-es főúton Dunavarsány, Kiskunlacháza, Apaj-Kunszentmiklós. Kecskemét irányából Kunadacson keresztül (47.021046, 19.141523)
Kategóriák: A távlövés jellegéből adódóan kizárólag nemek közti bontás van, amazon és harcos külön kategória.
Íjtípusok: Történelmi íjak (merevszarvú, szkíta, longbow…) bármely típusa és vadászreflex íjak is egyazon kategóriában, természetes anyagból készült nyílvesszővel (madártollas favessző). (csigás íjat technikai okokból továbbra sem áll módunkban fogadni)
Program:
-nevezés és bemelegítés: 8.00-9.45
-versenykezdés: 10.00
-eredményhirdetés: kb. 16.00
Nevezési díj:
A versenyen való részvétel egységesen 2500.- Ft, mely tartalmaz egy tál kiadós meleg ételt is.BTE: Hunyi Tamás
Előnevezés: 2014.11.14. éjfélig a nyilegyenesijaszclub@gmail.com –on.
Díjazás:
Kategóriánként az első hat helyezett oklevél, dobogósok érem+ oklevél. A résztvevők felkerülnek az örökranglistára, melyet weboldalunkon megjelenítünk.
A verseny vége és az eredményhirdetés között játékos, egyedi íjászpárbaj. A helyszínen büfé üzemel. A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt, a biztonsági szabályok betartása mindenkire nézve kötelező! Gyerekek csak szülői felügyelettel vehetnek részt. A verseny ideje alatt az alkohol fogyasztása szigorúan tilos! Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.
 
15/03/14Próba/Megmérettetés/Viadal Márciusi Próba-Kárpátmedencei Hadjárat
    2015-Márciusi erőpróba Balassagyarmat-Patvarc   A Kárpátmedencei Hadjárat első viadala!*   Vitalitás SE Balassagyarmat íjászai már ötödik alkalommal kihívást hirdetnek mindazoknak az íjászoknak, kik elég erőt és elszántságot éreznek magukban a következőkben leírt próba teljesítésére!!   A seregszemle célja:
  • Olyan terepviszonyokon és távolságokon használni íjainkat, amelyek 700 évvel ezelőtt még mindennaposak lehettek, harcok és vadászatok során.
  • Az íjak, vesszők és nem utolsó sorban az íjászok teljesítményének minél nagyobb és hatékonyabb kihasználása és felmérése.
  • Az összetett terep adottságait a lehető legjobban kihasználó, látványos, nézők számára is áttekinthető az íjászat iránt érdeklődést keltő verseny teljesítése.
  • Kialakítani egy versenyrendszert mely kapcsolódik az olyan találkozókhoz, mint a Párduc Próba, Magyar pajzslövés, Kis Párduc Próba, Sólyom Próba, Rákosmenti csata, Nimród Próba és az Elődeink ösvényein megmérettetések.
  • Íjászok közötti kapcsolatok ápolása új ismeretségek kötése, egymás tudásának, stílusának, eszközeinek tanulmányozása, tapasztalatok cseréje.
  Helyszín, időpont: Gyülekezés, regisztráció: Patvarc faluház, 2015-03-14. 08 órától; 9 órakor megnyitó majd kivonulás a pályára; 9, 30-kor első lövés.   Rövid leírás: Változatos domborzati viszonyok között 50-től 150 méterig elhelyezett célokra összesen 126 lövés leadása, majd egy távolodó céltávlövés. . Kategóriák: Korosztályi és nemenkénti bontás nincs. Íjtípusokra nincs megkötés, bárki bármilyen íjjal és vesszővel indulhat.   Szabályok: Körverseny- 6 darab 2D-s cél, a célok 1-25 méteres szintkülönbséggel kihelyezve. Beállásonként a feladatok leküzdése 7 db vesszővel történik. A célok körül a távolság 10%-át kitevő átmérőjű oktogon lesz kijelölve, mely találati zónaként a találat 1/3-át éri. 3 kör, körönként 5-15% távolságkülönbség. Körönkénti lővonal színekkel jelölve. (sárga, piros és kék zászló)   Pontozás: cél eltalálása 3 pont, zónalövés 1 pont. Meglőhető összes pontszám 378 pont.   Távolodó-lövés szabályai: Minden résztvevő 3 vesszővel indul, minden fordulóban legalább 1 értékelhető lövést le kell adnia. (ha ez elsőre sikerül nem kell többet lőnie abban a körben) A célt tévesztett vesszőket nem kapja vissza. A verseny addig tart, míg elfogynak a vesszők. Pontozás: minden leküzdött távolság 2 pont. Amennyiben az utolsó távolságnál többen együtt hibáznak, szétlövéssel döntik el az eredményt. Induló távolság 20-méter, majd fordulónként 5-méter távolodás.   A Megmérettetésről minden Íjász részvételi okiratot kap mely, tanúsítja elszántságát és teljesítményét, és felkerül a Próba ranglistájára!   Részvételi díj egységesen: 1500 Ft.       A próbán való részvételhez előnevezés szükséges ! Az előnevezéseket visszajelezzük. Előnevezés: Oláh László olaciazijasz@gmail.com --+36 20 387-5844   Várunk Benneteket! Vitalitás Íjászai.   * Kárpátmedencei Hadjáratról a www.napparducai.hu oldal hírek menüjében található leírás.  
15/07/19Próba/Megmérettetés/Viadal Elődeink ösvényein – MAGOR próba III, Kunszentmiklós
 „ELŐDEINK ÖSVÉNYEIN – MAGOR próba III”
néven a XIV. táv - távcéllövő versenyét rendezi a Nyílegyenes IC, melyre szeretettel meghívjuk minden érdeklődő íjásztársunkat.
 
Verseny helyszíne:  Kunszentmiklós, Új Vásártér (NYIC Íjászpálya) 
Időpont: 2015.07.19. 
Megközelítés: Budapestről az 51-es főúton Dunavarsány, Kiskunlacháza, Apaj-Kunszentmiklós,(Kunadacs irányában, a várostábla után 150 m-re). Kecskemét irányából Kunadacson keresztül(a várostábla elött 150 m-rel) : google térkép(47.021046, 19.141523)
Célja: emlékezés Elődeink tudásáravalamintmegismerni magunk és íjaink képességeit. 
Kategóriák: női, férfi, tradicionális íjaknak bármilyen típusa. 
Vesszők: normál céllövő favessző, egyforma, természetes anyagú tollazással. 
Távcéllövés: 30m; 60m; 90m; 120m; 150m; 180m, 210m (90m-től célkör a táv 10%), célalakkal. Távonként hét lövés. Célfigura három pont. Célkörben lévő célalak kettő pont. Zónán belüli vesszőhegy egy pont. 
Távlövés: mindenki 7db vesszőt lő ki, a lehető legnagyobb távolságra. A végrehajtásra 15 perc áll rendelkezésre. Csak a 150m feletti lövéseket értékeljük! A távokat, 10 méterenkénti szakaszolással számozott karók jelzik. A legtávolabbra lőtt vessző jelent pontot. Pl.: 170-180m között 17 pont, 200-210m között 20 pont.
A zavartalan versenyzéshez minimum 10db, olvasható, névvel feliratozott, fa vessző szükséges! A próbán az vehet részt aki a technikai ellenőrzésen részt vesz! 
Extrém távlövés: Verseny után extrém távlövés, ami 200m-től van értékelve. Külön versenyszám, Külön díjazással(női, férfi kategória).
 
Szabálymódosítás: A versenyen mindenki egy íjjal indulhat! Íjat cserélni TILOS. Részletek a Nyílegyenes IC weblapján.
 
NEVEZÉSI DÍJ: 2000Ft (Ebéd igénylése 1000Ft)
ÉRTÉKELÉS: táv – távcéllövés eredménye külön-külön!
DÍJAZÁS: I. hely - Nyílegyenes plakett, II.-III. hely - érem, oklevél. Minden résztvevő kap egy értékelő emléklapot.
BTE.:Lovász Tamás
KIHÍVÁS: a távlövő versenyek rekordjainak megdöntése!
TÁMOGATÓINK: Kunszentmiklós Város Önkormányzata, Fogsordoktor Bt., 7TV Kistérségi Televízió.
INFO.:
Hunyi Tamás: 06-203-353-338
Lovász Tamás: 06-308-530-645
 -Előnevezést a nyilegyenesijaszclub@gmail.com címre küldjetek.
Sporttársi üdvözlettel, a rendezők.
 
 
15/08/01Próba/Megmérettetés/Viadal I. Kürt Emlékezete Hagyományőrző Íjász Találkozó, Jászberény
I. Kürt Emlékezete Hagyományőrző Íjász Találkozó, Jászberény
Hagyományőrző íjásztalálkozó kerül megrendezésre Jászberényben, a Kürt Íjászai szervezésében, 2015. augusztus 1-én, melyre szeretettel meghívunk minden régi és leendő íjász barátunkat.
 
A rendezvény keretében alkalmatok lesz összemérni felkészültségeteket 20 cél leküzdése során. Ehhez pusztai merevszarvú íjakat és fa vesszőket használhattok , egyéb kategóriát pontozzuk , de a végső eredményhirdetésnél nem értékeljük. Kérünk minden induló harcost , hogy emelje a találkozó hangulatát az alkalomhoz illő ruházat viselésével / ennek hiánya nem kizáró ok /. A rendezvényen elvárt a felelősségteljes viselkedés, az íjászat alatt tilos az alkohol fogyasztás ! Kérünk minden kürttel rendelkező harcost, hozza magával a kürtöt,mert használnia kell majd !
 
A találkozó helyszíne a Jászberényi Állat- és Növénykert mellet elterülő sport és szabadidő komplexum. https://www.google.hu/…/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x65e945268f8d4…
Tervezett program: nevezés 8-9.30 –ig
megnyitó 9.30 -kor
lövészet kezdete 10.00 –kor
Kategóriák és nevezési díjak:
Mini /8 éves korig/ ingyenes nevezés
Gyerek /9-14 éves korig/ 1500 Ft előnevezéssel 1000
Ifjúsági /14-18 éves korig/ 2000 Ft előnevezéssel 1500
Felnőtt /18-50 éves korig/ 3000 Ft előnevezéssel 2500
Bölcsek /50 év felett / 3000 Ft előnevezéssel 2500
A nevezési díj magában foglal egy tál ízletes babgulyást. Ezen kívül lehetőség van kísérők számára ebéd igénylésre 500 Ft ellenében. Felhívjuk a figyelmet hogy a család nem versenyző tagjai ill hozzátartozók is tartalmas programot találhatnak a helyszínen azonos időben megrendezendő fogathajtó verseny ill az állatkert megtekintésével is.
Díjazás : Kategóriánként az első három helyezett oklevél és tárgyjutalomban részesül.
Nevezési határidő : 2015 július 30 !!! , nevezéseket a akurtijaszai@freemail.hu email címre kérjük küldeni. T
elefonon történő egyeztetés lehetséges Sisa Béla 06 70/331-9927
Varga Zoltán 06 20/852-0815
Tóth János 06 30/303-7694
17/04/08Próba/Megmérettetés/Viadal Táborfalva - Tréfa/Mikulás verseny
 Táborfalva - Tréfa/Mikulás verseny
Esemény ideje: 2017.04.08.
Kezdete: 10:00
Kategória: Tréfa/Örömíjász verseny
Leírás: Táborfalvai Hagyományőrző Íjász Egyesület versenyt hirdet
Helye: Táborfalva, Tarcsay út menti  íjászpálya, ami szép, erdős környezetben található.
Célok: Hazánkban őshonos állatfigurák 3D változatai – 17 cél, 1 körön célonként 3 lövés
Kategóriák:
1       Tradi
2       Long - bow
3       Vadászreflex
4       Csigás
Minden kategória indul, amelyben legalább 5 fő jelentkező van.
Verseny leírás: A fenti dátumon kerül sor a Táborfalvai Hagyományőrző Íjász Egyesület által rendezett Tréfa Őrömíjász Versenyre, amelyhez nagyon jó és izgalmas célok tartoznak. Az eredményhirdetés előtt külön versenyszám a távlövészet.
Regisztráció: 08:00-tól 09:30-ig
Kezdés: 10:00-tól
Ebéd: 13:00-tól
Helyszín megközelíthetősége: Az E50 (régi 5-ös) úton érkezők Budapest felől Táborfalvára beérve a temetőnél jobbra fordulva, a Kecskemét felől érkezők a vasútátjáró előtt balra befordulva, a Tarcsay úton haladva kb. 4 km után balra befordulnak az új íjászpályához. Az útvonal ki lesz táblázva.
Nevezés:
                                 Mini – 6 éves korig:         ingyenes
                     Gyermek – 6-14 éves korig:         1500 Ft
                              Ifi – 14-18 éves korig:         2500 Ft
                       Felnőtt - 18-50 éves korig:         3000 Ft
                       Senior - 50 éves kor felett:         3000 Ft
Előnevezés esetén 500 Ft-ot elengedünk a nevezési díjból. A nevezési díj egy tál meleg ételt foglal magába.
Díjazás: Minden kategóriában az első három helyezettet díjazzuk. Ezen felül sok egyéb díj is gazdára talál a külön számokban is. 
A helyszínen büfé üzemel.
Minden versenyen résztvevőt nagy szeretettel várunk.
A versenyen mindenki a biztonsági előírásokat figyelembe véve saját felelősségére vegyen részt.
A rendezőség a változtatás jogát fenntartja.
Rendezőség:
Elnök:                                                Kovács Attila           06-30-460-74-55                Titkár:                                                Ifj Nagy József         06-30-561-11-19
Az íjászverseny biztonságtechnikai ellenőre:Sebestyén Ferenc.
Íjász pálya GPS koordinátái:
H.: 19.44320°
Sz.: 47.07702°
E-mail cím: tita19900430@gmail.com


KalenderMx v1.4.d © by shiba-design.de