Felhasználó létrehozásaFőoldal | Hír küldése | Eseménynaptár | Képek | Régi képek | Fórum | Rovatok
A te felhasználód
 

Főmenü
· Főoldal
· A te felhasználód
· Ajánlj minket
· Apróhírdetés
· Enciklopédia
· Eredmények
· Eseménynaptár
· Fórum
· FAQ
· Galéria
· Keresés
· Letöltések
· Linkek
· Mértékegység
· Régi hírek
· Rovatok
· Statisztika
· Szavazások
· Szöveges változat
· Tagok
· Témák
· Top 10

Tagok
Szia, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Tagok:
Legutóbbi: MarcyM
Mai: 0
Tegnapi: 0
Összesen: 9859

Látogatók:
Vendégek: 185
Tagok: 0
Összesen: 185

KeresésLegújabb kép  
Vesszőfogó készítése házilag!
Vesszőfogó házilag
Minden íjásznak nagy gondot okoz a vesszőfogó vásárlása, mert igen sokba kerül, egyszóval drága. Házilag barkácsolt vesszőfogó, meg nem mindig sikerül jól, vagy a vesszőnk sínyli meg, vagy nem tart sokáig, másrészt nem biztonságos. A SZ.I.P. fórumában olvastam a témát, és látva, azt, hogy sok íjásznak gondot okoz a jó vesszőfogó, gondoltam segítek.
Nos kedves íjász kollégák leírnám, hogy hogyan csinálom én.
Az én vesszőfogóm :
1.) Nem drága az előállítása. ( egy telefonhívás díja 25Ft+áfa)
2.) Sohasem megy tönkre, nem kell felújjítani
3.) Jól bírja az esőt is
4.) A vessző károsodása 0 %
5.) - Öt , öt…… öt? -más nincs!


Szóval a jó íjász fejlődésének az alapja a sok gyakorlás, idáig stimm? Magam is sokat gyakorlok nyílt terepen, lakott területen kívül. Előkészületekkor magammal viszem az íjamat, vesszőket, és a mobil telefonomat. Kigurulok az autómmal, elindulok a gyakorló hely felé. Kiértem, kipakolom az íjamat, a vesszőket, a mobilt, és most figyeljetek, felhívom a cimborámat akinek köszönhetem a vesszófogó találmányomat. Beütöm a számát, és telefonálok, megbeszélem a randit, hogy hova jöjjön, és leteszem a telefont. Várok. Szoktam kis kempingfőzőn lefőzni kávét, mert kell egy kis idő neki, mire ideér, álltalában akkor szokott ideérni, amikor a második cukrot pottyantom a kávéba, mivel mindíg kettővel iszom a kávét. Igen akkor. Most is így történt, a kezemben a második cukor pottyantanám bele, már meg is jött. Köszön, megvárja amíg kortyolgatom a forró kávémat, közben nézi az íjjamat fejét ingatva, szuszogja a furcsa hangjával, hogy ez a modern teknika, …eeeezz igen. Csigás íjról lévén szó, mindig megjegyzi, micsoda erő, és mivel én hoztam magammal, „az erő velem van”. Szóval, megmondom neki hová áljon. Kezdek 25 m-ről. Kimegy, hosszú köpenyét széthúzza, mellkasára előzetesen ráfestett kis fehér pöttyöt célba veszem, izmos kezemmel kihúzom az íjat, feszül a hátizmom mint a állat, és eloldom. Elindul a vesszőm, mint a villám, a kis pötty felé, és most jön a lényeg, a haverom a becsapódás előtti pillanatban kinyújtja a kesztyűs kezét, mielőtt a vesszőm becsapódna, lehull előtte, a földre, minden károsodás nélkül. És ez itt a lényeg! Miért?, mert nem sérűl meg a vessző. Ilyet még nem gyártott senki. Korlátlan ideig lőhető nem megy szét. Az igaz egyszer nem figyelt a haverom és kicsit meg is sérült, de nem is lett volna baj, csak én vesztemre elkezdtem röhögni rajta, abban a pillanatban fulladásos rohamok jöttek rám mindha valaki a torkomat szorongatta volna. Tanultam belőle, többet nem nevetek rajta. Hát ilyen az én tökéletes vesszőfogóm. Remélem megint sokat segítettem nektek…. (Ha kelle valakinek a telefonszám, jelezzétek.) Üdvözlettel a szerző: Szente Sándor ( Íjász Esztéta) Ja majd el felejtettem a fickó neve: Dart Wader

© Szabad Íjász portál . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2004-06-15 (8490 olvasás)

[ Vissza ]
Copyright 2004. ZSR
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.10 másodperc