Felhasználó létrehozásaFőoldal | Hír küldése | Eseménynaptár | Képek | Régi képek | Fórum | Rovatok
A te felhasználód
 

Főmenü
· Főoldal
· A te felhasználód
· Ajánlj minket
· Apróhírdetés
· Enciklopédia
· Eredmények
· Eseménynaptár
· Fórum
· FAQ
· Galéria
· Keresés
· Letöltések
· Linkek
· Mértékegység
· Régi hírek
· Rovatok
· Statisztika
· Szavazások
· Szöveges változat
· Tagok
· Témák
· Top 10

Tagok
Szia, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Tagok:
Legutóbbi: MarcyM
Mai: 0
Tegnapi: 0
Összesen: 9859

Látogatók:
Vendégek: 196
Tagok: 0
Összesen: 196

KeresésLegújabb kép  
A sikeres íjász 7 pontja
A sikeres íjász 7 pontjaA sikeres íjász 7 pontja


1. Mindig úgy gyakorolj, mintha versenyen lennél. Gyakorlat teszi a mestert. Ha hanyagul lősz edzésen, akkor sajnos a versenyen is hanyagul fogsz lőni. Ha nem tudod megtanulni az edzésen a megfelelő koncentrációt, akkor arra versenyen sem leszel képes. A versenyen a lővonalba lépve „azt eszed, amit főztél”!!

2. Felejtsd el a hibákat. A bajnokok egyik legfontosabb képessége, hogy képesek túllépni a hibákon. Minél többször gondolsz és képzeled el a tökéletes lövést, annál többször fog megtörténni. A rossz lövést felejtsd el, tedd magad túl gyorsan. Képzel el a következő lövést. Érez a boldogságot, érezd a szabadságot, amikor végrehajtasz egy szép lövést, majd ismételd meg fejben.

3. Önismeret, képzelőerő. A sikeres íjász képes arra, hogy kihasználja tudatalattiját is. A gondolatban végrehajtott sikeres lövés kihat a valós cselekvésre is. Gondolj a lövésre pozitívan, gondold azt, hogy ez egy tökéletes lövés lesz.

4. Gyakorold a koncentrációt. Sok csúcson lévő íjász kifejlesztett magában egy mentális programot a tudat edzésére, amivel a tudatot felkészítik a terhelésre és a koncentrációra. Ez a mentális program folyamatos koncentrációt jelent a teljes sorozaton keresztül. Az elvek lényegesek: ne elemezz ki minden lövést. Maradj koncentrált. Ne gondolj a győzelemre, vagy a vereségre. Ne engedd, hogy gondolataid elkalandozzanak.

5. Élvezd a versenyfeszültséget. Ahhoz, hogy sikeres legyél és az íjászat örömöt okozzon, szeretned kell a versenyfeszültséget.. Nyugtalanság, idegesség és a nyomás mindegyike normális dolog versenykörülmények között, kiváltképp, ha ezt élvezettel viseled. Csak koncentrálj és lőj egy fantasztikusat.

6. Hozd az átlagot. Ne várj magadtól többet versenykörülmények között, mint amit egy átlagos edzési időszakban tudsz nyújtani. Meg kell tanulnod, hogyan légy kiegyensúlyozott. Ne próbálj jobban és másképp lőni, mint általában, mert nem vezet eredményre. Ne próbálj jobban lőni, ha hátrányban vagy, és lazíts akkor is, ha vezetsz. Csak használd mindig ugyanazt a jól begyakorolt technikát és stílust, és meglátod ez eredményes lesz.

7. Készülj fel minden eshetőségre. A sikerhez fel kell készülnöd bármire, ami megeshet veled verseny közben. Készülj a versenyre mentálisan és fizikálisan is. Készülj fel a felszerelés meghibásodására, az időjárás és a versenykörülmények változására, stb.

Drag

© Szabad Íjász portál . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2004-06-11 (11099 olvasás)

[ Vissza ]
Copyright 2004. ZSR
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.10 másodperc